Hlavní obsah

Na karlovarský festival dorazil Jean Reno

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Karlovarský filmový festival přivítal v pondělí kolem poledne další z hvězd světového filmu. Dorazil francouzský herec Jean Reno. Na MFF KV převezme večer cenu prezidenta festivalu.

BEZ KOMENTÁŘE:Francouzský herec Jean Reno přijel do Karlových VarůVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Reno se v lázeňském městě zdrží jen krátce. Odjíždět by měl už v úterý. Neboť jej čeká další natáčení.

Slavnostní ceremoniál předání Ceny prezidenta MFF KV za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii proběhne ve 22.30 ve Velkém sále hotelu Thermal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jean Reno se podepisuje fanouškům před Puppem.

Poté bude na počest francouzské hvězdy uveden snímek Luca Bessona Leon.

Natáčí u nás už potřetí

Česká republika přitom pro něj není rozhodně neznámá krajina. Nově jej k nám přivedl nejen festival, ale především role v hongkongském velkofilmu Dobrodruzi (Adventurers).

Snímek odehrávající se ve Francii a v Praze režíruje Stephen Fung, který má na svém kontě řadu oceňovaných diváckých hitů.

Foto: 2media

Jean Reno a Stephan Fung

V České republice se bude natáčet až do září, celkem 13 týdnů, a to v Prague Studios, v Praze a okolí, Karlových Varech, Lednici, Bouzově a v dalších atraktivních lokalitách. Podle údajů Státního fondu kinematografie zahraniční produkce za tento projekt v Česku utratí minimálně 200 miliónů Kč. [celá zpráva]

Jean Reno

  • Mezinárodní popularitu mu přinesla především spolupráce s režisérem Lukem Bessonem.
  • Čeští diváci jej mohou znát ze snímků: Magická hlubina (Le Grand bleu, 1988). Za svůj výkon před kamerou byl nominován na Césara. Dále Brutální Nikita (Nikita, 1990) nebo Leon (Léon, 1994), za kterého získal druhou nominaci na Césara. 
  • Prosadil se také ve velkorozpočtových hollywoodských filmech – Mission: Impossible (1996), Ronin (1998), Godzilla (1998), Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code, 2006).
  • Je držitelem Evropské filmové ceny za mimořádný přínos světové kinematografii.

Jean Reno u nás bude ostatně natáčet už potřetí, loni na jaře to bylo třetí pokračování úspěšné komedie Návštěvníci.

Reklama

Výběr článků

Načítám