Hlavní obsah

Jean Reno natočí v Česku dobrodružný film Adventurers

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Role v hongkongském velkofilmu Dobrodruzi (Adventurers) přivádí do České republiky herce Jeana Rena, jednu z hvězd současné světové kinematografie. Snímek odehrávající se ve Francii a v Praze režíruje Stephen Fung, který má na kontě řadu diváckých hitů. Reno si v pondělí odskočí na karlovarský festival, kde před půlnocí převezme Cenu prezidenta festivalu a uvede kultovní thriller Leon.

Foto: Profimedia.cz

Jean Reno na snímku z června 2016

Článek

„V České republice se bude tento snímek natáčet až do září, tedy celkem 13 týdnů, a to v Prague Studios, v Praze a okolí, Karlových Varech, Lednici, Bouzově a v dalších atraktivních lokalitách. Podle Státního fondu kinematografie zahraniční produkce za tento projekt v Česku utratí minimálně 200 miliónů korun. Českým koprodukčním partnerem je společnost Milk & Honey Pictures,“ sdělila Alice Titzová ze společnosti 2media.

Jean Reno u nás bude natáčet už potřetí, naposledy šlo o třetí pokračování úspěšné komedie Návštěvníci vloni v květnu. Charismatický Francouz se španělskými kořeny si pozornost diváků i kritiky získal především coby protagonista autorských filmů Luka Bessona - Magická hlubina, Brutální Nikita a Leon. Světovou popularitu mu přinesly role drsňáků, které později hrál i v amerických akčních trhácích, jako je Godzilla, Mission: Impossible a Ronin.

Nesporný herecký talent zúročil i v komediích, k nejznámějším patří filmová trilogie Návštěvníci. Jean Reno byl nominován na tři Césary, v roce 2000 dostal Evropskou filmovou cenu za evropský přínos světové kinematografii.

Film plný hvězd

Nový film Dobrodruzi má hvězdné obsazení a mezinárodní štáb složený ze špičkových profesionálů. Jean Reno si zahraje vedle Andyho Laua, nejznámějšího a komerčně nejúspěšnějšího hongkongského herce (hrál ve více než 160 filmech), ale také zpěváka, skladatele, moderátora a filmového producenta. Herecká a hudební kariéra mu dodnes vynesla neuvěřitelných 292 ocenění a zápis v Guinnessově knize rekordů.

Hlavní ženskou postavu ztvární tchajwanská herečka Qi Šu, mimo jiné držitelka prestižního ocenění Zlatý kůň, považovaného za východoasijského Oscara. V roce 1999 se objevila po boku Jackieho Chana v romantické komedii Instinkt lovce. Jako členka festivalové poroty se představila na Berlinale i v Cannes.

„Výraznou osobností je rovněž režisér filmu Stephen Fung. Hongkongský rodák je nejen úspěšným režisérem, ale také hercem. V roce 2004 napsal, zrežíroval a také se objevil v hlavní roli celovečerního debutu Enter the Phoenix, který se stal hitem. Za kamerou Dobrodružství stojí Shane Hurlbut, zkušený kameraman amerických trháků, pozici druhého kameramana zastává Čech Milan Chadima (Klauni, 2013, Sněženky a machři po 25 letech, 2008),“ dodala Titzová.

Nezávislá filmová produkční společnost Milk and Honey Pictures, s. r. o. vznikla v roce 1996. Zaměřuje se na mezinárodní koprodukci filmů a televizních minisérií. Spolupracovala na filmech Děti Duny, Anna Franková, pokračování upírského hororu Blade II: Bloodlust nebo na prvním čínském celovečerním filmu realizovaném v České republice - Jen my víme kde. Kanceláře má v Los Angeles a Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám