Hlavní obsah

MFF KV 2016: Důsledná festivalová divačka připravila premiéra Sobotku o sedačku

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"To je moje místo," právě tato věta v úterý naplno ukázala míru demokracie panující v karlovarských kinech. Vyslovila ji divačka, která zamířila se svým lístkem, aby usedla do své sedačky. Chystala se zhlédnout český film Teorie tygra. Jenže místo bylo obsazené, a to premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD).

Foto: Petr Hloušek, Právo

To je moje místo. Divačka s platným lístkem.

Článek

Nutno říci, že šéf vlády, který přišel do sálu s manželkou Olgou, byl v situaci jaksi nevinně. Na jejich místa je usadili pořadatelé.

Divačka k premiérovi přišla těsně před zahájením promítání s tím, že by si právě na jím obsazené místo ráda sedla, neboť má patřičný lístek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pan premiér s chotí čeká na promítání Teorie tygra.

Byla v tom velmi vytrvalá. I když na festivalu platí pravidlo, že neobsazená místa pět minut před zahájením projekce se postupují dalším návštěvníkům.

Sobotka jí po krátkém dohadování, následné zrakové konzultaci s vlastní ženou Olgou džentlmensky vyhověl. Zvednul se, aby se mohla posadit. V tu chvíli zasáhli pořadatelé a manžele přesadili.

Ukázalo se tedy, že v sálech na MFF KV jsou si všichni rovní, bez ohledu na to, zda jde o premiéra a jeho choť, či baťůžkáře.

Reklama

Výběr článků

Načítám