Hlavní obsah

Richard Gere se fotil s uklízečkami

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec, filmový hvězda Richard Gere se na karlovarském festivalu mimo jiné ukázal jako otevřený a skromný člověk. V karlovarském hotelu Thermal se fotil společně s uklízečkami a v Grandhotelu Pupp odmítl dárky, které hotel pro své hosty tradičně připravuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Úměv, sluneční brýle. To vše patří k americké hvězdě ve Varech.

Článek

S personálem Thermalu se setkal Gere po úvodním filmovém představení festivalu Time Out of Mind ve Velkém sále Thermalu, kde od prezidenta festivalu Jiřího Bartošky v pátek dostal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

„Působil velmi pozitivně. Fotil se i s našimi uklízečkami, které jej o to požádaly,“ popisoval Právu šéfkuchař hotelu Thermal Břetislav Benda. „Je to opravdu sympaťák. Nechtěl nic mimořádného, ochutnal naše kanapky s kachní pěnou a pak také dezerty,“ konstatoval Benda.

Dárky odmítl

Gere byl ubytovaný v GH Pupp, který pro své hosty tradičně připravuje upomínkové dárky. „Pan Gere v podstatě žádné dárky nechtěl,“ prozradila ředitelka GH Pupp Andrea Pfeffer Ferklová.

BEZ KOMENTÁŘE: Richard Gere v Karlových VarechVideo: Novinky

„Je to opravdu nenáročný host, velmi šaramantní a charismatický pán,“ pokračovala ředitelka hotelu. Gere si nepotrpí na nějaké opulentní hostiny. „Má rád spíše takovou lehkou kuchyni. Ryby a saláty, tedy ty jsme mu především nabízeli,“ upřesnila Ferklová.

Ve Francouzské restauraci Grandhotelu Pupp byla na počest Richarda Gerea uspořádána slavnostní večeře, která tradičně představuje minimálně z části českou kuchyni. Podávalo se nejdříve paprikové carpaccio a jako hlavní chod plněná kachní stehna se zelím a knedlíkem.

Obdivoval medaili

Podle informací Práva seděl Gere u stolu s manželi Bartoškovými, Klausovými a Dagmar Havlovou. „Ačkoliv jsme spolu při večeři nehovořili, tak působil i na dálku fajn. Bylo vidět, že si to tady užívá,“ popisoval karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA), který se již před tím setkal s Gerem na červeném koberci před Thermalem.

Gere prozradil, jak původně vypadal scénář Pretty WomanVideo: Novinky

„Zaujala jej primátorská medaile, kterou nosím při slavnostních příležitostech na krku,“ prozradil Kulhánek. „Ptal se mě, z čeho je vyrobená. Popsal jsem mu, že je to slitina různých kovů a že je velmi drahá,“ pokračoval primátor. „Svěřil se mi, že se do Karlových Varů velmi těšil,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám