Hlavní obsah

Stanové městečko zažilo nápor baťůžkářů

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O letošní ročník karlovarského festivalu je veilký zájem. Nevídaný nával zaznamenalo o víkendu i stanové městečko na přírodním koupališti Rolava v městské čtvrti Rybáře.

Foto: Rudolf Voleman

Pokladna ve stanovém městečku na koupališti Rolava.

Článek

„Máme tady dvakrát tolik lidí, než jsme měli o víkendu vloni,“ uvedl recepční Luboš Veselý.

„Odhaduji to na zhruba šest set stanů, s kterými přijelo nejméně šest set baťůžkářů,“ uvedl recepční, podle kterého ale velká část klientů v neděli odjela zpět do svých domovů. Další nápor očekává před závěrečným festivalovým víkendem.

Pokladna se osvědčila

Osvědčilo se zavedení festivalové pokladny přímo do stanového městečka. „Baťůžkáři již neodjíždějí brzy ráno do centra, aby si tam koupil vstupenky,“ popisoval recepční.

„Někteří ale chtějí mít i tak jistotu, že budou mít lístky jako první, takže spí přímo u pokladny. Ráno jsem před pokladnou napočítal asi deset spacáků,“ usmíval se Veselý. Před otevřením tak byla fronta na vstupenky asi padesát metrů dlouhá.

Díky pokladně nejsou ráno již návaly před dámskými sprchami, kde kvůli tomu v minulosti nebyl občas dostatek teplé vody.

Policie zasahuje

Festival zahájil v pátek večer úvodním filmem v Thermalu, po jehož projekci proběhl ohňostroj. „Ještě se nedohrál a už strážníci řešili chování dvou opilých,“ uvedl Jan Trojáček z karlovarské městské policie.

„Městskými strážníky zadržen 22letý muž z Chodova, který měl ve Smetanových Sadech v podnapilém stavu (1,69 promile) přistoupit k výstavním stánku, zde měl bezdůvodně na místě veřejnosti přístupném proskočit třemi reklamními billboardy. Ty poškodil a způsobil škodu nepřesahující 8 tisíc korun,“ popisoval mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta.

Jednalo se o poutače obecně prospěšné společnosti Linka bezpečí, která pomáhá týraným dětem.

Reklama

Výběr článků

Načítám