Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Přečtete si povídky napsané umělou inteligencí a rozhovor s digitálním Descartesem

Právo, SALON

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 11. února 2021

Článek

● Rozhovor s digitálním Reném Descartesem; jak se slavný myslitel, kterého „oživila“ umělá inteligence, dívá na hranici mezi člověkem, zvířetem a strojem, jak na vlastní nesmrtelnost a čeho se coby digitální filosof nejvíce bojí?

Dvě krátké prózy, které nám do cyklu Povídky na doma napsala umělá inteligence, konkrétně algoritmus Digitální spisovatel; povídky Vakuum a Dům na kopci spojuje hlavně atmosféra fantasknosti a odcizenosti

● Rozhovor s Janem Tylem, odborníkem na umělou inteligenci a tvůrcem algoritmů Digitální filosof i Digitální spisovatel; jak umělá inteligence píše a jak dělá rozhovor a je už čas začít brát na inteligentní stroje morální ohledy?

Foto: archiv Jana Tyla

Jan Tyl

● Sloupek Štefana Švece o tom, co nám rozvoj umělé inteligence může říct o „jádru lidství“; existuje vůbec něco takového?

● Krátké glosy hned o pěti knihách: souboru textů Filipa Topola Kilián Nedory, publikaci Martina Hilského Shakespearova Anglie, komiksu Juliány Chomové a Kláry Vlasákové Spiritistky, románu Dobývání nebe Paola Giordana a knize Moje vlast! od Christiana E. Weißgerbera

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám