Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Petr Pithart a Václav Bělohradský vzpomínají na Petra Uhla

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 9. prosince 2021

Článek

● Vzpomínky Petra Pitharta a Václava Bělohradského na zesnulého novináře, někdejšího disidenta a politického vězně Petra Uhla; jak se projevoval Uhlův „skeptický idealismus“ či „legalistické revolucionářství“ a proč jsme všichni jeho dlužníci?

● Esej spisovatele a fotografa Igora Malijevského o krizi současné výtvarné kritiky; jak se stalo, že kritika rezignovala na roli jednoho z arbitrů kvality uměleckého díla a proč nikomu neprospěje, že tuto roli převzal mimo jiné trh?

Foto: Autoři filmu

Z dokumentárního filmu Svědectví (2021)

● Recenzi Štěpána Kučery na dokumentární film Svědectví, zobrazující životní podmínky zvířat ve velkochovech; jak je možné, že si navzdory vědeckému pokroku v porozumění vnitřnímu světu zvířat pořád chodíme do supermarketu pro šunku a vejce z velkochovu?

● Sloupek Štefana Švece o českém „národu bez hran“; proč milujeme kulatost od včelích medvídků po Švejka, proč se u nás i slova roztékají jako vosk a jaké důsledky má naše láska ke snadno omyvatelné oblosti?

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám