Hlavní obsah

Veřejné rozloučení s Karlem Gottem bude 11. října na Žofíně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Veřejné rozloučení se zpěvákem Karlem Gottem, který zemřel v úterý před půlnocí, se bude konat v pátek 11. října v Paláci Žofín v Praze. Informovala o tom ve čtvrtek Gottova manželka Ivana. Zároveň upřesnila, že si přeje pohřeb se státními poctami, nikoliv státní pohřeb, který schválila vláda. Zádušní mše se pak bude sloužit v sobotu 12. října v katedrále svatého Víta a bude jen pro pozvané.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Vydavatelství Supraphon zřídilo ve výloze své prodejny na Jungmannově náměstí v Praze pietní místo k uctění památky zemřelého zpěváka Karla Gotta.

Článek

„Veřejnost bude moci přijít uctít památku mého muže v pátek 11. října od 8 do 22 hodin do Paláce Žofín na Slovanském ostrově,“ uvedla Gottová v prohlášení, v němž poděkovala za vyjádření soustrasti.

SPECIÁL: Karel Gott - život a dílo

Karel Gott

„Zároveň děkuji panu premiérovi a vládě za iniciativu spojenou s uspořádáním státního pohřbu. Po důkladné úvaze jsem se rozhodla pro pohřeb se státními poctami,“ napsala vdova po nejslavnějším českém zpěvákovi. Datum samotného pohřbu neupřesnila.

Vláda ve středu bezprostředně po oznámení jeho úmrtí rozhodla, že pokud s tím bude rodina souhlasit, Česko se s Gottem rozloučí státním pohřbem, na jehož datum připadne i státní smutek. Později ale premiér Andrej Babiš (ANO) mírnil prvotní slova o státním pohřbu, který je vyhrazen exprezidentům a zahrnuje účast armády, a hovořil o pohřbu se státními poctami.

Babiš couvl, státní pohřeb nebude. Gotta pohřbí jen se státními poctami

Karel Gott

„V souladu s vůlí mého manžela a po předchozím jednání s Arcibiskupstvím pražským se bude konat zádušní mše a bude ji sloužit Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský,“ informovala dále Gottová. Mše, která bude jen pro zvané, se uskuteční v sobotu 12. října od 11 hodin ve Svatovítské katedrále na Pražském hradě.

Kdy a kde bude pohřeb Karla Gotta? Podívejte se na celý program k rozloučení

Karel Gott

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám