Hlavní obsah

Zemřela Kathryn Katesová ze seriálů Seinfeld či Holky za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká filmová, televizní a divadelní herečka Kathryn Katesová zemřela v sobotu ve věku 73 let. Trpěla rakovinou plic.

Foto: Cannibal Milkshake

Kathryn Katesová v komedii Masterclass

Článek

„Kathryn byla naší klientkou mnoho let a před rokem, když jsme zjistili, že se jí vrátila rakovina, se kterou se léčila před dvaceti lety, jsme se sblížili ještě víc... Byla neuvěřitelně statečná, přemýšlivá, moudrá a milující,“ uvedla její agentura Headline Talent.

Foto: Profimedia.cz

Kathryn Katesová v seriálu Holky za mřížemi s Toddem Sussmanem

Newyorská rodačka začínala v osmdesátých letech různými malými roličkami v seriálech jako Matlock. Výraznější byla role soudkyně ve známém seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti a v Show Jerryho Seinfelda.

Knihy vás mohou urazit, varuje univerzita studenty. Hlavně pozor na Orwella a Becketta

Kultura

Dále prošla sériemi Pan Am, Holky za mřížemi, Vzpomínky, Špinaví poldové a Dobrý boj.

Její filmová kariéra nebyla tak výrazná, ale zahrála si v několika filmech jako  Sestřička, Asylum, Monkey Man, Feed the Beast, Lola Versus a Haymaker.

Z poslední doby je známá role Angie DeCarlové v celovečerním snímku Všichni svatí mafie, což byl prequel k proslulému seriálu HBO Rodina Sopránů.

Reklama

Výběr článků

Načítám