Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Teče mu do baráku i do života, u českých diváků ale stále vede

Novinky, kat

Už je to déle než měsíc, kdy česká vláda umožnila opětovné otevření kin. Diváci se do nich ale stále nehrnou, do sálů je uplynulý víkend nedostalo ani deštivé počasí. Vítěznému Bourákovi stačilo na první příčku pouhých 10 tisíc diváků.

Foto: T.H.A. - Total Helpart / Bára Trojanová

Ivan Trojan v hlavní roli filmu svého bratra Bourák.

Článek

Bourák je letní hudební komedie umístěná do imaginárního města Šlukdorf na severu Čech. Ústřední postavou je věčný frajer v podání Ivana Trojana, který kšeftuje s vraky aut, svou ženu (Kristýna Boková) bere jen jako stálý inventář své domácnosti a chodí trsat rokenrol se svou prosťoučkou milenkou. Jediný, koho tento stav věcí štve, je jeho dospívající dcera (Veronika Marková), která se snaží manželství svých rodičů zachraňovat a vysvětlovat odevzdané matce, že by měla svému Bourákovi trochu přistřihnout křídla...

Druhé místo obsadila německá komedie Příliš dokonalá tajemství, v níž se parta přátel během společné večeře dušuje, že nemají co skrývat, a to ani před svými partnery. A tak položí své telefony na stůl a vše, co na ně přijde, je čteno nahlas přede všemi. Během chvíle je jasné, že každý přece jen nějaké to tajemství střeží. Ustojí to vztahy zúčastněných párů?

Foto: Constantin Film DE

Co všechno na své majitele prozradí jejich telefony? Stačí jeden večer a všechno je jinak.

Pomyslný bronz patří odvážné dlouhosrsté kolii Lassie, která se rozhodne vzdát pohádkového života na zámku výměnou za návrat ke svému původnímu kamarádovi Floriánovi. Ten se se svým milovaným pejskem musel rozloučit, protože se jeho rodiče byli nuceni přestěhovat do menšího bytu, kam s nimi Lassie bohužel nesměla. Co vše fenka prožije na své dobrodružné cestě, jejímž cílem je znovu se shledat s tím, kdo ji měl nejraději? Procházka růžovým sadem to nejspíš nebude.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Bourák10 603
2.-Téměř dokonalá tajemství8 899
3.-Lassie se vrací6 380
4.2.V síti5 678
5.4.Frčíme4 254
6.3.Ledová sezóna: Ztracený poklad3 410
7.5.Chlap na střídačku2 039
8.7.Ježek Sonic1 823
9.6.Neviditelný1 227
10.-Kalifornský sen1 193
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám