Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Prudký sešup Bábovek

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český film Bábovky zažil druhý víkend v kinech pád návštěvnosti o takřka šedesát procent, uvedla Unie filmových distributorů. Přesto ještě zůstává v žebříčku na prvním místě. Celková situace v kinech je velmi špatná, lidé už nechodí téměř na nic a silné novinky prostě nejsou.

Foto: Cinemart

Táňa Pauhofová a Ondřej Vetchý (Bábovky)

Článek

Bábovky jsou směskou melodramatických příběhů trpících žen a necitlivých mužů. Ve filmu si zahráli Ondřej Vetchý, Lenka Vlasáková, Jana Plodková, Barbora Poláková, Marek Taclík a Jiří Langmajer.

Na druhém místě přežívá film Šarlatán o léčiteli Janu Mikoláškovi, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života. Snímek je po sedmi týdnech pořád druhý, což také vypovídá o celkové situaci kin, do nichž teď snímky s větším komerčním potenciálem nikdo nenasazuje.

Třetí je pohádka Princezna zakletá v čase. Na princeznu Ellenu v ní uvalila kletbu čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Bábovky25 239
2.3.Šarlatán7 096
3.2.Princezna zakletá v čase6 783
4.5.Tenet4 880
5.4.Děda postrach rodiny4 681
6.6.After: Přiznání4 061
7.-Pinocchio2 123
8.7.Ženská pomsta2 056
9.8.Mulan1 798
10.9.Máša a medvěd. Mášiny písničky1 478
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám