Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Bobule a Havel. Ospalá nálada v kinech pokračuje

Novinky, Stanislav Dvořák

Do kin minulý týden nevstoupila žádná silná novinka. Návštěvnost je tristní a vítězem víkendového žebříčku jsou české 3Bobule.

Foto: Bioscop

Z filmu 3Bobule

Článek

Český film 3Bobule stanul na prvním místě žebříčku. Kryštof Hádek a Tereza Ramba v něm prožívají partnerskou krizi a do toho ještě přijíždí kamarád Jirka v podání Lukáše Langmajera a s ním nejeden problém.

Druhé místo a Trollové: Světové turné. V království animovaných Trollů dojde k šokujícímu odhalení – popoví Trollové nejsou jedinými obyvateli planety, žijí na ní další trollí kmeny, vyznávající různé hudební styly. Existují tedy i Techno Trollové, Country Trollové nebo Rockoví Trollové. Těm vládne královna Bárbra, která upřednostňuje nejen trochu drsnější muziku, ale i agresivní představu, že rock je jediná správná muzika a že by měla hrát po celém kontinentu. A to není problém, který by královna Poppy dokázala vyřešit vřelým objetím s písničkou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václava Havla hraje Viktor Dvořák.

Drama Havel sleduje mládí prvního českého prezidenta. Dramatik bojoval s cenzurou, vystupoval proti komunistům a požadoval dodržování zákonů a lidských práv. Jeho složitý vztah s manželkou Olgou prožíval vzestupy a pády, objevovaly se milenky, ale jejich pouto bylo mnohem silnější, než se zdálo.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.2.3Bobule15 125
2.10.Trollové: Světové turné14 536
3.1.Havel10 036
4.3.Démon zatracení5 031
5.12.Poslední aristokratka4 096
6.5.V sítí 18+4 035
7.4.Scoob!4 034
8-AVA: Bez soucitu2 675
9.6.Téměř dokonalá tajemství2 613
10.-Vzpomínky na Itálii2 596
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám