Hlavní obsah

Ve 32 letech zemřel Kevin Clark, muzikant ze slavné komedie Škola rocku

Americký hudebník a dětský herec Kevin Clark je mrtvý. Srazilo ho auto, když se projížděl na kole v Chicagu. Ve slavné hudební komedii s Jackem Blackem Škola rocku si zahrál bubeníka Freddyho „Spazzy McGee“ Jonese.

Foto: Paramount Pictures

Kevin Clark

Článek

Kevin Clark jel v Chicagu po jedné ráno na kole a dvacetiletý řidič ho srazil autem. Hudebník byl převezen do nemocnice Illinois Masonic Medical Center, kde byl prohlášen za mrtvého. Přesná příčina nehody se šetří.

Clarke začal hrát na bicí ve třech letech a jako mimořádně talentované dítě byl ve dvanácti obsazen do filmu Škola rocku, přestože neměl žádné herecké zkušenosti.

Foto: Paramount Pictures

Škola rocku (Jack Black)

Komedie režiséra Richarda Linklatera vypráví o nadšeném rockerovi Deweym (Jack Black), kterého vyhodí ze skupiny. Dewey neví, co dál, ale podaří se mu vetřít do prestižní školy, aniž by věděl, jak učit, nebo měl jakékoli vzdělání. Děti však nadchne. Sestaví z nich kapelu, aby mohl vyhrát hudební soutěž, zatímco mu na paty šlape upjatá ředitelka a hysteričtí rodiče.

Film byl úspěšný a navázal na něj divadelní muzikál i televizní série. Kevin Clark moc netoužil po herecké kariéře, hrál potom v několika hudebních skupinách, naposledy v Jess Bess and the Intentions.

Reklama

Výběr článků

Načítám