Hlavní obsah

V Kalifornii se kvůli nové vlně covidu nebudou točit seriály

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho amerických seriálů se kvůli covidu přestalo natáčet a nyní bude pauza ještě prodloužena kvůli zhoršující se situaci ve státě Kalifornie. Některá studia zvažují, jestli by šlo alespoň část seriálů vyrábět dál.

Foto: CBS

Mark Harmon ze seriálu NCIS

Článek

Studio CBS úplně zastavilo produkci seriálů včetně NCIS (Námořní vyšetřovací služba), NCIS: Los Angeles, Seal Team, Why Women Kill a dalších. Návrat do práce je u nich zatím plánován na 11. ledna. U dalších produkcí se počítá s ještě pozdějším datem.

CBS považuje situaci v Kalifornii za tak vážnou, že si nedovolí povolat herce, kameramany, režiséry a další profese do práce. Může v tom hrát roli i strach z amerického zvyku žalovat kohokoliv za téměř cokoliv a žádat astronomická odškodnění. Situace je ale objektivně špatná, jen v okrese Los Angeles hlásí za pondělí 13 661 nákaz a v Kalifornii 66 811 případů.

Další studia hledají způsob, jak pokračovat a vyhnout se finančním ztrátám. Netflix, NBC Universal či Warner Bros. o tom stále jednají, zatím nikdo z nich nezveřejnil oficiální stanovisko.

RECENZE: Helvete! Kde najít chlapa na Vánoce

Film

Úřady v Los Angeles sice natáčení nezakázaly, ale sdělily filmařům, že to nedoporučují. „Ačkoliv hudební, filmové a televizní produkce mohou pracovat, žádáme vás, abyste silně zvážili pauzu na pár týdnů během katastrofální vlny případů covidu,“ uvádějí.

RECENZE: Bridgerton je běžný americký brak. Imituje svět Downtonu

Film

Produkce zavádějí ochranná opatření, ale ne vždy úspěšně. Nošení roušek a rozdělování týmů do různých zón, aby se lidé moc nesetkávali, nepomohlo třeba při natáčení seriálu Mythic Quest: Raven’s Banquet, kde se nakazila řada členů štábu. Následně dávali vinu producentům, kteří prý za začátku tvrdili, že o přenosu v práci nejsou důkazy.

Reklama

Výběr článků

Načítám