Hlavní obsah

Upírci a vlkochodci. Festival Anifilm chce normální program, žádný online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival animované tvorby Anifilm má podle posledních informací proběhnout fyzicky od 22. do 27. června. Pokud se opět něco nezmění, sejdou se tedy příznivci filmu koncem června v Liberci.

Foto: Apple TV+

Vlkochodci

Článek

Anifilm nabízí pohled do aktuální světové i české produkce nehraných filmů všech možných žánrů a výtvarných postupů. Jsou mezi nimi vysoce artistní zašifrovaná díla, prosté dětské příběhy i animované dokumenty.

V soutěži celovečerních snímků se letos objevuje třeba „postmoderní requiem za ruskou avantgardu” režisérské legendy Andreje Khrzhanovského Nos aneb Spiknutí podivínů, snímek amerického režiséra Dashe Shawa Kryptozoo (Cryptozoo) o útulku pro mýtické kryptidy.

Foto: Česká televize

Myši patří do nebe

Ilze Burkovska Jacobsen nabídne animovaný dokument My Favorite War, ve kterém vzpomíná na své dětství prožité v socialistickém Lotyšsku. Divokým západem se inspiroval film Calamity o Calamity Jane od tvůrce filmu Až na severní pól Rémi Chayé.

Děti by mohlo zaujmout dobrodružství Malého upírka francouzského kreslíře Joanna Sfara nebo film Vlkochodci z irského studia Cartoon Saloon. To se proslavilo třeba titulem Píseň moře. Z české tvorby je tu třeba Barevný sen proslulého tvůrce Jana Baleje a menším divákům je pak určen jeden z nejambicióznějších filmů české animace Myši patří do nebe režisérů Denisy Grimmové a Jana Bubeníčka podle knihy Ivy Procházkové.

Vstupenky a praktické informace o festivalu najdete na stránkách www.anifilm.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám