Hlavní obsah

Studentské snímky z FAMU mají šanci získat britskou cenu BAFTA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned tři animované studentské filmy z pražské FAMU mají letos šanci na British Academy Film Award (BAFTA). Dostaly se do užšího výběru, sdělila ve čtvrtek vedoucí komunikace FAMU Klaudie Osičková.

Jsme si o smrt blížVideo: FAMU

 
Článek

„Poetický film o zrádné touze tančit Rudé boty Anny Podskalské, humorně bizarní příběh o parazitovi v psí mršině Jsme si o smrt blíž Báry Anny Stejskalové a dokumentární snímek o životě s poruchou příjmu potravy Vevnitř Viktorie Štěpánové,“ vyjmenovala Osičková.

Do užšího výběru na cenu BAFTA Student Film Award postoupilo 60 kandidátů z 680 filmů z 34 zemí. Výsledky budou známy 9. června.

„Je to hrozně zvláštní a zároveň skvělý pocit, když se film, co vznikal v pár lidech někde ve tmě, najednou takhle dere do světa,“ řekla tvůrkyně filmu Rudé boty Anna Podskalská.

Foto: FAMU

Jsme si o smrt blíž

„Film jsem tvořila hodně niterně, v sobě, pro pochopení a zároveň odražení. Proto jsem hrozně nadšená a zároveň překvapená, že se filmu dostává tak krásné pozornosti. Je důležité snažit se pochopit akce druhých,“ poznamenává autorka anidoku Vevnitř Viktorie Štěpánová.

„Za celý štáb jsme všichni ohromně nadšení,“ dodala Bára Anna Stejskalová.

Úplně poprvé se do užšího výběru na studentskou BAFTA dostaly tři filmy z FAMU současně.

Reklama

Výběr článků

Načítám