Hlavní obsah

RECENZE: Komedie Co jsme komu všichni udělali? rozesmívá, ale dost recykluje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Philippe de Chauveron natočil už třetí díl komediální série, který vstupuje do českých kin pod názvem Co jsme komu všichni udělali?. Francouzská rodina se bude opět potýkat s rodiči všech svých exotických zeťů.

Trailer - Co jsme komu všichni udělali?Video: CinemArt

 
Článek

Verneuilovi jsou zpět. Claude a Marie provdali všechny dcery za cizince, ale nakonec všichni zůstali v jednom francouzském městečku Chinon. Původně to tak chtěli, až nyní Claude zjišťuje, že všude potkává své zetě a pořád musí chodit na nějaké rodinné akce, což ho štve.

S Marií mají navíc oslavit čtyřicet let společného života. Připravuje se velká oslava v jejich rodinném domě, na kterou mají přijet i rodiče zeťů. Claude tuší katastrofu. Do jejich domu míří rozhádaní Číňané, Afričané, Izraelci a Arabové. Zejména otcové Rašída, Davida, Chaa a Charlese jsou dost konfliktní a manželky to budou muset žehlit.

Foto: Cinemart

Chantal Laubyová a Christian Clavier

Třetí díl komedie už pochopitelně trpí předvídatelností humoru a situací, které se týkají ubytování, jídla a rozdílů v kultuře a náboženství.

Originality nabízí skutečně pomálu. Někdy by se autoři měli až zastydět - scéna, kde Verneuilovi jedou k čínským příbuzným a nepoznají je, ale cizí rodina je ze slušnosti pozve dovnitř a nakonec s nimi večeří, je doslova vykradená ze staré americké komedie Bláznivá dovolená v Evropě. Američani tam nepoznají své německé příbuzné a rovněž povečeří s cizími lidmi.

Foto: Cinemart

Frédéric Chau a Émilie Caenová

Scéna se starým manželským párem, který slaví výročí v balónu, zase vypadá jako ze svěrákovských Vratných lahví.

Jak postupně tvůrcům docházejí nápady, pro třetí díl už použili ledacos, ale na druhou stranu nelze popřít, že to pořád ještě je legrační. Hlavně díky hláškám a hereckým výkonům stárnoucího tatíka Clauda (Christian Clavier), který nechce chodit na různé židovské a arabské svátky a příbuzné by nejradši z domu vykopnul.

Komedie Co jsme komu všichni udělali? sice nenudí, ale tvůrci už opravdu z tématu vytěžili úplně vše a bylo by velmi rozumné sérii ukončit.

Celkové hodnocení: 65 %

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám