Hlavní obsah

Kdo je největší? Netflix a Disney se neshodnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Významné americké servery jako Variety a The Hollywood Reporter tento týden uvedly, že společnost Disney má víc předplatitelů na streamovacích službách než Netflix. Později informaci zrelativizovaly.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Disney by měl mít celkově 221,1 milionu předplatitelů po celém světě na všech službách (Disney+, Hulu a ESPN+). To je skutečně více než 220,7 milionu, což udával Netflix. Čísla nelze nezávisle ověřit.

Samotné číslo kritici ani nezpochybňují, ale je tu problém, že Disney má několik služeb. Když si domácnost objedná všechny tři v balíčku, Disney+, Hulu a ESPN+, počítá se to jako tři předplatitelé. Kritici tvrdí, že by se to mělo počítat bez takzvané „duplikace“.

RECENZE: Mnoho výbuchů pro nic aneb Hollywood v tramvaji do Bohnic

Film

Jedná se o tři různé platformy, které se značně liší svým obsahem, nicméně zisk z předplatného jde na stejné místo, majitelem všech platforem je The Walt Disney Company. Tato společnost má navíc zisky i z úplně jiných aktivit (televize, zábavní parky, hotely). Jisté je, že celkovou pravdu o úspěších jakékoliv firmy by mohl znát jedině účetní, který by měl neomezený přístup k informacím.

Reklama

Výběr článků

Načítám