Hlavní obsah

Johnny Depp je mistr převleků. 10 tipů na filmy s hollywoodským krasavcem

Novinky, mim

Ať už hraje v komedii, nebo v dramatu, herec Johnny Depp vždycky do kin naláká miliony fanynek. Pohled do jeho čokoládových očí omámil už i nejednu hollywoodskou krásku. Pokud si chcete pustit snímek, ve kterém tento americký hřebec hraje, zkuste si vybrat něco z našich deseti tipů.

Foto: Reuters -.Tobias Schwarz

Johnny Depp

Článek

1. Ospalá díra

Režisér Tim Burton si Johnnyho Deppa hodně oblíbil, často ho obsazuje do svých filmů. Ospalá díra z roku 1999 je jedním z nich. Depp zde hraje konstábla vyšetřujícího případ vražd, které má údajně na svědomí bezhlavý jezdec. Tomu racionálně uvažující policista nevěří a jme se případ odehrávající se v Ospalé díře vyšetřovat. Odhalí vraha i propletené vztahy v městečku, kde se umírá jako na běžícím pásu, a najde i lásku.

10 tipů na filmy s Bradem Pittem, které vás rozesmějí i rozpláčou

Film

2. Z pekla

Mysteriózní horor byl natočen v roce 2001 podle stejnojmenného komiksu Alana Moorea. Režie se ujali Allen a Albert Hughesovi. Dvě hodiny sledujete Londýn na konci devatenáctého století a jste svědky vražd prostitutek, které páchá tajemný Jack Rozparovač. Ve skutečnosti nebyla tato legendární reálná postava nikdy dopadena. Povede se to inspektorovi Fredovi Abberlinemu?

Johnnymu Deppovi zrušili premiéru, množí se obvinění z násilí

Kultura

3. Strach a hnus v Las Vegas

Režisér Terry Gilliam natočil podle knihy Huntera S. Thompsona dvouhodinovou bláznivou road movie plnou šílené akce a spousty drog. Novinář Raoul Duke se svým právníkem cestuje z Los Angeles do Las Vegas a potom absolvují jednu party za druhou v lasvegaských hotelech a kasinech.

10 filmů o drogách: Requiem za sen, Kokain nebo Trainspotting

Film

4. Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Benjamin Barker se chce pomstít za křivé obvinění a léta strávená ve vězení, kvůli kterým přišel o rodinu. V Londýně si změní identitu na Sweeneyho Todda, stane se holičem a vymýšlí, jak zabít své úhlavní nepřátele. S Johnnym Deppem, Helenou Bonham Carterovou a Alanem Rickmanem v hlavních rolích nemůžete šlápnout vedle. Hororový muzikál natočil režisér Tim Burton roku 2007.

Školní adaptace slavného muzikálu skončila pořezanými krky

Koktejl

5. Co žere Gilberta Grapea

V dramatu z roku 1993, který natočil Lasse Hallström podle knihy Petera Hedgese, se objevili Johnny Depp, Leonardo DiCaprio a Juliette Lewisová. Gilbert se po smrti otce a odchodu staršího bratra stará o celou rodinu, ale sní o tom, že jednoho dne opustí maloměsto, kde žije. Nejvíc starostí mu dělá obézní matka a mentálně postižený bratr Arnie. Pak se ve městě objeví Becky a Gilbert se zamiluje. Becky sice nakonec z města odjede, ale není všem dnům konec.

10 tipů na snímky s oscarovým hercem Leonardem DiCapriem

Film

6. Krycí jméno Donnie Brasco

Snímek z prostředí newyorské mafie vznikl podle skutečných událostí - agent FBI Joe Pistone pronikl mezi mafiány a strávil tam sedm let. Životopisné kriminální drama s Alem Pacinem a Johnnym Deppem v hlavních rolích natočil roku 1997 režisér Mike Newell.

10 snímků, ve kterých exceluje Tom Hanks: Trosečník, Terminál a další

Film

7. Hledání Země Nezemě

Johnny Depp a Kate Winsletová sehráli hlavní role v rodinném filmu režiséra Marca Forstera roku 2004. Fantaskní příběh popisuje cestu spisovatele Jamese Barrieho k příběhu Petera Pana.

10 filmů od Quentina Tarantina, které stojí za to zhlédnout. Pulp Fiction je jasné, ale co dál?

Film

8. Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly

Pirát Jack Sparrow (Johnny Depp) přijde o svou loď Černá perla, která je unesena kapitánem Barbossou (Geoffrey Rush). Ten zajme dceru guvernéra Elizabeth Swann (Keira Knigthleyová) a uhání s ní po moři. Vydá se za ní její snoubenec James Norrington (Jack Davenport), její kamarád z dětství Will Turner (Orlando Bloom) i Jack Sparrow. Nakonec je čeká nejen bitva o krásnou Elizabeth, ale i zlomení pirátské kletby a vrácení tajemného pokladu. Dobrodružnou komedii natočil roku 2003 režisér Gore Verbinski.

Johnny Depp v náznacích mluvil o zabití Donalda Trumpa

Amerika

9. Alenka v říši divů

Alenka propadne králičí norou a dostane se do světa fantazie, který musí zachránit před zlou královnou. Režisér Tim Burton roku 2010 natočil první část snímku, který je inspirovaný slavnou pohádkou od Lewise Carrolla. Kromě Deppa, který si zde zahrál bláznivého Kloboučníka, u něhož si dá Alenka čaj, ve filmu hrály Mia Wasikowska, Anne Hathawayová a Helena Bonham Carterová.

10 tipů na filmy s 3D efekty: Avatar, Avengers i TRON

Film

10. Kokain

Johnny Depp zde hraje George Junga, což byl drogový dealer působící hlavně v sedmdesátých a osmdesátých letech v Americe. Režie se ujal Ted Demme, film měl premiéru roku 2001.

Američan vyrábí v Jeseníkách absint, který si nechává vozit i Johnny Depp

Domácí

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám