Hlavní obsah

Jim Carrey v hlavní roli: 10 tipů na filmy s úžasným komikem

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanaďan Jim Carrey je mistr komedie, ale i dramatu. V současné době najdete jen málo herců, kteří dokážou se svým obličejem a tělem takové věci jako on. Carrey prošel desítkami rolí, ve kterých rozesmál i dojal miliony diváků po celém světě. Připomeňte si s námi deset filmů, ve kterých exceloval.

Foto: New Line Cinema

Jim Carrey ve filmu Maska

Článek

1. Truman Show

V roce 1998 natočil režisér Peter Weir sci-fi komedii Truman Show, která vás rozbrečí smíchy, ale taky z ní budete mít husinu a neodbytný pocit, že se na vás někdo dívá... Hlavní hrdina totiž zjišťuje, že celý život účinkuje v reality show sledované po celém světě. Celé jeho okolí jsou jen filmové kulisy. Opustí nakonec falešný, ale bezpečný svět?

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

2. Věčný svit neposkvrněné mysli

V tomto filmu Carrey ukázal, že mu sedí i vážnější role. S Kate Winsletovou zde převedli herecký koncert. Pod taktovkou režiséra Michela Gondryho vzniklo v roce 2004 drama vyprávějící o nesmělém Joelovi, který se zamiluje do excentrické Clementine a prožijí spolu intenzivní lásku. Jenže temperamentní Clementine si pak na speciální klinice nechá vymazat paměť, aby na Joela zapomněla. On udělá to samé, bohužel tentokrát se zákrok úplně nepovede.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

3. Blbý a blbější

Bláznivá road movie z roku 1994 režisérů Petera a Bobbyho Farrellyů vás ubezpečí, že žijete ještě vcelku normální život. Dva spolubydlící (Jim Carrey a Jeff Daniels), kteří jsou blbí a snad ještě blbější, přijdou o práci a vydávají se na šílenou cestu napříč Amerikou vrátit kufr plný peněz. Po cestě se jim samozřejmě dějí naprosto nečekané věci.

10 tipů na fantasy filmy, díky nimž prožijete večery plné kouzel

Film

4. Muž na Měsíci

Komedie i drama, to je film o komikovi Andym Kaufmanovi, který roku 1999 zrežíroval Miloš Forman. V životopisném snímku sledujeme Andyho cestu životem, který nebyl vždy jen veselý.

10 italských filmů, které vás rozesmějí i rozpláčou

Film

5. Božský Bruce

Co se stane, když reportér Bruce toužící po postu moderátora dostane božské schopnosti? Začnou se dít hodně divoké věci... Ve filmu z roku 2003, kde si vedle Jima Carreyho zahrála Jennifer Anistonová a který režíroval Tom Shadyac, není o bláznivé scény nouze.

10 kultovních hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Film

6. Maska

Stanley najde jednou v noci masku a zjistí, že se díky ní dokáže z nudného bankovního úředníka proměnit v zábavného zelenáče, který je schopný čehokoli - bojovat s místní mafií i sbalit nádhernou zpěvačku z místního klubu Tinu (Cameron Diazová). Komedii plnou dnes už legendárních hlášek natočil v roce 1994 Chuck Russell.

10 filmů, ve kterých vás uhrane Liam Neeson

Film

7. Lhář, lhář

Devadesátá léta patřila Jimovi Carreymu. Roku 1997 natočil komedii Lhář, lhář, ve které jeho postava ulhaného, namyšleného advokáta najednou musí mluvit jen pravdu. A to se pak ostatní diví, co si o nich doopravdy myslí. Snímek natočil Tom Shadyac.

10 tipů na westernové snímky, s nimiž zažijete večer s lovci lidí a bandity

Film

8. Ace Ventura: Zvířecí detektiv

Toto je snad povinný film pro všechny milovníky zvířat. Jim Carrey v něm hraje detektiva, který se specializuje na hledání ukradených zvířat. Když ale zmizí delfín, maskot týmu amerického fotbalu, zaplete se do větší akce, než je zvyklý. Komediální snímek roku 1994 natočil režisér Tom Shadyac.

7 filmů o autech, které má smysl vidět, i když nejste fanda sporťáků

Film

9. Yes Man

Co by se stalo, kdybyste na všechno říkali Ano? To si vyzkoušel Jim Carrey ve filmu Yes Man a jeho roli to změnilo život. Komedii roku 2008 natočil Peyton Reed.

10 filmů, ve kterých si vás získá Morgan Freeman

Film

10. Číslo 23

Walter je posedlý číslem 23, vidí ho všude. A ani divák chvílemi neví, co je představa a co realita. Roku 2007 režisér Joel Schumacher natočil mysteriózní detektivku, kde vás Jim Carrey překvapí polohou, ve které se tady objeví.

Autoři komedie Nedotknutelní přicházejí s dobrákem Brunem a spolkem autistů

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám