Hlavní obsah

10 filmů, ve kterých vás uhrane Liam Neeson

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irský herec Liam Neeson často hraje v akčních filmech. Známe ho ale také z romantických snímků nebo životopisných dramat. Vybrali jsme deset filmů, ve kterých se tato charizmatická hvězda objevila a stálo to za to.

Foto: Profimedia.cz

V romantické komedii Láska nebeská s Thomasem Brodiem Sangsterem.

Článek

1. 96 hodin

Dcera (Maggie Graceová) bývalého špiona Bryana (Liam Neeson) odjede do Paříže, kde je následně unesena. Bryan vezme pátrání po ní do vlastních rukou. Thriller roku 2008 režíroval Pierre Morel.

10 filmových thrillerů, ze kterých budete mít husinu

Film

2. Mezi vlky

Podle knihy Iana Mackenzieho Jefferse roku 2011 vzniklo toto strhující drama, ve kterém parta mužů, kteří přežili pád letadla na Aljašce, bojuje o život nejen kvůli mrazu, ale i kvůli číhající smečce hladových vlků. Film natočil režisér Joe Carnahan.

4 tipy na snímky s vlky: Dobrodružná dramata o divokých zvířatech a lidech

Film

3. Schindlerův seznam

Oskar Schindler zachránil 1100 lidí, kteří by jinak byli obětmi holocaustu. Životopisné drama s Liamem Neesonem v hlavní roli natočil roku 1993 režisér Steven Spielberg, knižní předlohu napsal Thomas Keneally.

10 tipů na filmy, které se odehrávají ve vězeňských celách

Film

4. Batman začíná

Podle komiksů od Boba Kanea a Billa Fingera vznikla trilogie o Batmanovi, kterou režíroval Christopher Nolan. Sága startuje filmem Batman začíná, kde významnou roli učitele bojových umění hraje Liam Neeson. Snímek měl premiéru v roce 2005.

10 tipů na fantasy filmy, díky nimž prožijete večery plné kouzel

Film

5. Rob Roy

Liam Neeson v tomto snímku hraje Skota, který se snaží svou rodinu zachránit před smrtí hlady. Koupí proto od markýze dobytek a chce ho výhodně prodat, ale jeho nápad prokoukne markýzův chráněnec Cunningham (Tim Roth) a plány mu zhatí. Cunningham navíc znásilní Robovu ženu Mary (Jessica Loungeová), která s ním otěhotní... Drsné drama odehrávající se v osmnáctém století roku 1995 natočil režisér Michael Caton-Jones.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

6. Láska nebeská

Liam Neeson umí skvěle hrát i v romantických komediích a Láska nebeská je toho důkazem. V tomto legendárním snímku z roku 2003, který režíroval Richard Curtis, Neeson ztvárnil vdovce, který se stará o nevlastního syna Sama a stále věří v lásku.

Ve filmu Láska nebeská byla právě linie příběhu malého Sama jednou z nejhlavnějších. Sam byl zamilovaný do Joanny, nejkrásnější holky ze školy. Jak představitelé dětstlých rolí vypadají dnes, se můžete podívat zde.

Filmy pro romantický večer: Několik tipů, které zpříjemní nejen Valentýna

Film

7. Kinsey

Liam Neeson v tomto životopisném snímku hrál profesora Alfreda Kinseyho, který se v první polovině 20. století proslavil otevřenou studií o sexu. Film roku 2004 natočil režisér Bill Condon.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

8. Neznámý

Liam Neeson zde hraje doktora, který po autonehodě skončí v kómatu. Když se probere, jeho vlastní žena ho nepoznává a jeho identitu si přivlastnil cizí muž. S pomocí Diane Krugerové pátrá po tom, proč se ho někdo snaží zbavit. Thriller roku 2011 natočil režisér Jaume Collet-Serra.

Zachraňte vojína Ryana, Pianista, Statečné srdce. 10 válečných filmů, které stojí za to vidět

Film

9. Hvězdné války I: Skrytá hrozba

Liam Neeson se objevil i ve slavném sci-fi o Hvězdných válkách. Vidět jsme ho mohli ve filmu Hvězdné války I: Skrytá hrozba, kde hrál rytíře Jedi Qui-Gona Jinna a který režisér George Lucas natočil roku 1999. Jako Jedi má za úkol spasit galaxii.

10 sci-fi filmů, které jsou kultovní a měli byste je vidět

Film

10. Království nebeské

Tento epos se odehrává na blízkém východě před Třetí křížovou výpravou a popisuje boje křesťanů a muslimů o Jeruzalém. Liam Neeson zde hraje Godfreyho z Ibelinu, otce hlavní postavy Baliana (Orlando Bloom). Historický film roku 2005 natočil režisér Ridley Scott.

Herce Liama Neesona potkal téměř stejný osud jako postavu, kterou hraje ve filmu Láska nebeská. Jeho žena Natasha Richardson ová (†45) zemřela šest let po dotočení filmu. Herečka podlehla vážnému poranění hlavy, které si způsobila při lyžování. Které další slavné osobnosti přišly v mladém věku o partnera, si můžete přečíst zde.

10 filmů, ve kterých si vás získá Morgan Freeman

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám