Hlavní obsah

Filmové premiéry: Stínohra, René - Vězeň svobody, Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství či Město na řece

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český film Stínohra je o tom, že spravedlnost není pro každého stejná. Helena Třeštíková točila dál se svým nejznámějším hrdinou Reném. Pokračují Fantastická zvířata s podtitulem Brumbálova tajemství. Město na řece je tragikomické drama o lásce. Příběh slavného amerického spisovatele v Londýně vypráví snímek Klam. Podle románu Honoré de Balzaca je film Ztracené iluze. Existuje harmonická rodina?, ptá se film Test.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Stínohra

Záchranář Jan se dostal do extrémní situace: žena, kterou se chystal opustit, se stala obětí vraždy, a Jan má mnoho důvodů cítit kus viny. Ještě horší je však nedokonalost spravedlnosti, která nenachází pro vraždu dost přímých důkazů a pachatel velmi pravděpodobně odejde od soudu s nižším trestem, než by zasloužil. Když se Jan po čase setká s dalším zločinem, není divu, že ve spravedlnost nevěří, a bere ji do vlastních rukou.

Trailer filmu Stínohra

Stínohra, Česko 2022, drama, 103 min., režie: Peter Bebjak, hrají: Milan Ondrík, Hynek Čermák, Vladimír Javorský a další.

René - Vězeň svobody

Jeden z nejznámějších českých kriminálníků je zpět. Nenapravitelný recidivista René s příchodem padesátky tak trochu dospívá a bilancuje. Postupně zjišťuje, že i jeho život je příliš krátký na to strávit ho za mřížemi. Pouští se do vztahů, které mají šanci vydržet i déle než pár týdnů. Jeho sžíravý postoj vůči systému zůstává, přesto se René proměňuje.

Trailer René - vězeň svobody

René - Vězeň svobody, Česko 2021, dokument, 102 min., režie: Helena Třeštíková

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald chce převzít moc nad kouzelnickým světem. Pověří tedy magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou.

Trailer k filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemstvíVideo: Vertical Entertainment CZ

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství, USA 2022, fantasy, 143 min., režie: David Yates, hrají: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Ezra Miller, Jude Law, Alison Sudol a další.

Město na řece

Příběh člověka, který se v krátkém časovém úseku ocitne postupně uprostřed tří totalit: v autoritářském režimu předválečného Lotyšska a v době války v éře komunismu a nacismu. Absurdní a groteskní situace, kafkovská atmosféra, velká láska ke dvěma ženám a důležitá morální rozhodnutí provázejí hlavního hrdinu napříč dějinami východní Evropy 20. století.

Trailer k filmu Město na řeceVideo: 8Heads Productions / Klara Khine Distribution

Město na řece, Lotyšsko / Česko / Litva 2020, drama, 118 min., režie: Viesturs Kairišs, hrají: Davis Suharevskis, Agnese Cīrule, Gundars Aboliňš, Brigita Cmuntová a další.

Klam

Philip je slavný americký spisovatel, žijící v Londýně. Jeho milenka za ním pravidelně chodí do kanceláře, která se stala jejich útočištěm. Milují se tam, hádají, a celé hodiny si povídají o ženách v jeho životě, o sexu, antisemitismu, literatuře a věrnosti sobě samotnému.

Trailer k filmu KlamVideo: Film Europe

Klam, Francie 2021, drama, 105 min., režie: Arnaud Desplechin, hrají: Léa Seydouxová, Emmanuelle Devosová, Denis Podalydès, Miglen Mirtchev a další.

Ztracené iluze

Lucien je mladý básník ve Francii 19. století plný velkých nadějí a ambicí. Opouští rodinnou tiskárnu, aby zkusil najít štěstí v Paříži po boku své patronky. V tomto úžasném městě je brzy vydán napospas vlastnímu osudu a postupně objevuje zákulisí světa zisku a přetvářky. Bude milovat, bude trpět a vystřízliví ze svých iluzí.

Trailer k filmu Ztracené iluzeVideo: Film Europe

Ztracené iluze, Francie / Belgie 2021, historické drama, 144 min., režie: Xavier Giannoli, hrají: Benjamin Voisin, Cécile de France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan a další.

Test

Annie žije ve šťastném manželství a stará se obětavě o své čtyři děti. Rodina jako ze žurnálu. Vše je zalito sluncem. Ale jen do chvíle, než Annie v odpadkovém koši narazí na pozitivní těhotenský test. Taková zpráva dokáže vnést i do té nejharmoničtější rodiny dávku adrenalinu.

Trailer k filmu TestVideo: Bohemia MP

Test, Francie 2021, komedie, 85 min., režie: Emmanuel Poulain-Arnaud, hrají: Joaquim Fossi, Philippe Katerine, Alexandra Lamy, Matteo Perez a další.věra

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám