Hlavní obsah

Český film Myši patří do nebe nominován na Evropskou filmovou cenu

Evropská filmová akademie (EFA) oznámila na svých stránkách nominace 34. ročníku Evropských filmových cen. Snímek režisérů Denisy Grimmové a Jana Bubeníčka Myši patří do nebe získal nominaci v kategorii celovečerní animovaný film.

Trailer k filmu Myši patří do nebe Video: CinemArt

 
Článek

„Máme obrovskou radost, že se náš film už od premiéry v Annecy setkává se spoustou vstřícných reakcí. Je to velká odměna nejen pro nás, ale i pro všechny ty, kteří na filmu pracovali a dlouhodobě mu věřili. Moc nás těší, že se patrně podařilo tuto společnou energii předat divákům, že jim přináší radost. Nás to naplňuje nadějným pocitem, že všechna ta společná práce měla hlubší smysl,“ uvedla režisérská dvojice.

„Nominace na cenu Evropské akademie je pro nás významným úspěchem a věříme, že to filmu pomůže se dostat ještě k více divákům na celém světě,“ dodal producent Vladimír Lhoták.

Foto: Cinemart

Myši patří do nebe

Česko-francouzsko-polsko-slovenský film měl premiéru na festivalu animovaných filmů ve francouzském Annecy, cenu za nejlepší animovaný film už získal na mezinárodním festivalu v Šanghaji. Na Anifilmu v Liberci obdržel Cenu diváků a zvláštní uznání poroty. Zvláštní uznání poroty film získal i na Zlín Film Festivalu.

Foto: Cinemart

Lišák Bělobřich a myška Šupito v nebeském lunaparku.

Dalšího uznání se mu dostalo v německém Chemnitzu, na polském festivalu Kino Dzieci či francouzském festivalu Voix d’Étoiles.

Evropské filmové ceny, které uděluje 4100 členů Evropské filmové akademie, budou předány 11. prosince v Berlíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám