Hlavní obsah

Bez vědomí, Most! i Zkázu Dejvického divadla nominovali na České lvy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny Český lev se udílejí také za televizní tvorbu. Letos mají šanci mimo jiné seriály Bez vědomí režiséra Ivana Zachariáše, Zkáza Dejvického divadla Miroslava Krobota a Most! režiséra Jana Prušinovského.

Foto: HBO

Táňa Pauhofová (Bez vědomí)

Článek

V kategorii nejlepší televizní film nebo minisérie mají nominace minisérie Klec režiséra Jiřího Stracha, Nonstop lahůdky v režii Jana Hřebejka a Vodník Viktora Tauše.

Do televizních kategorií přihlašují své projekty samotné televize. Letos si přihlásily Česká televize, FTV Prima, HBO Europe a TV Nova celkem 14 filmů a sérií. Stejně jako u celovečerních filmů, které proběhly v kinech, vyhlásí vítěze na slavnostním večeru v sobotu 7. března 2020 v pražském Rudolfinu. Večer bude přenášet živě Česká televize na ČT1, moderátorem bude stejně jako v loňském roce herec Václav Kopta.

Foto: Česká televize

Zkáza Dejvického divadla

Z filmů patří k favoritům hořká komedie Vlastníci (12 nominací), Nabarvené ptáče (11 nominací) a český „revenge thriller“ Staříci (10 nominací). Hořká komedie Jiřího Havelky Vlastníci se odehrává na domovní schůzi, drama Nabarvené ptáče Václava Marhoula se vrací do 2. světové války a Staříci Martina Duška a Ondřeje Provazníka vyprávějí příběh ze současnosti o radikálním řešení jednoho zločinu z padesátých let.

Nominacím na Českého lva vládnou Vlastníci, Nabarvené ptáče a Staříci

Český lev

Ve spolupráci s DaFilms.cz připravuje ČFTA tradiční přehlídku nominovaných filmů aktuálního ročníku Českých lvů. Vybrané filmy bude možné zhlédnout on-line na www.ceskylev.cz od 2. do 15. března. Přehlídka vybraných snímků nominovaných na Českého lva proběhne i v multikinech sítě CineStar v týdnu od 5. do 11. března. Pražské kino Edison pak nabídne od 24. února do 7. března všechny nominované filmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám