Hlavní obsah

Bárta, Dyk a Ruppert nazpívali filmový song Dobrá zpráva

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Píseň Dobrá zpráva složil Roman Holý pro film Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel, který by měl vstoupit do kin v roce 2021.

Vojtěch Dyk, Dan Bárta, Matěj Ruppert & Vladimir 518 - Dobrá zprávaVideo: Bontonfilm

 
Článek

„Původně jsme si písničku chtěli nadělit k premiéře a k Vánocům, teď jsme si ji nadělili jen k Vánocům. Radost z ní mám ale stejně velkou, klukům se fakt povedla,“ tvrdí režisér i autor knižní předlohy Patrik Hartl.

„Taky mi připadá, že dobrých zpráv není poslední dobou tolik, takže jedna navíc se může hodit.“

„Ve filmu mám obsazení snů a pro filmovou písničku jsem si vysnil ideální čtveřici zpěváků, které mám nejradši. Zavolal jsem Romanovi Holému, jestli by písničku nesložil. Vždycky jsem obdivoval jeho chytré funky vypalovačky. Roman se podíval na film, a když jsem mu řekl, jaké si představuju zpěváky, rovnou jsme se tím oba nadchli. Jsou to všechno jeho kamarádi. Mezi zpěváky je to podobný dream team jako ten herecký ve filmu, taková hudební Liga mistrů… Doufal jsem, že se Danovi, Vojtovi, Matějovi a Vladimirovi bude film líbit, protože jsem věděl, že to nejsou chlapi, kteří by dělali něco, co se jim nechce. A měl jsem ohromnou radost, když s chutí souhlasili,“ řekl Hartl.

Foto: Bontonfilm

Dan Bárta a Vojtěch Dyk

Text napsal Dan Bárta: „Jako rozený sangvinik a vůbec veselá povaha píšu optimistické, přehledné a jednoznačné texty v řádu minut, nicméně tohle byl poněkud tvrdší oříšek. Patrik mi se svým neodolatelným úsměvem přikázal, abych se pokud možno vyhnul přílišné mnohomluvnosti a křiklavému básnění, jinak budu vyloučen z přepravy. Musel jsem se tím pádem trochu posnažit. Ale jako člověk se zkušeností s krizemi středních let se umím rychle otřepat a hbitě vyhovět. Samotný zpěv už byl jen oslavou přátelství, dobře vymyšlené melodie a práce jako takové.“

„Dan vyšvihl text, ze kterého mi spadla čelist. K příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla přesně sedí, má odpich a vnitřní sílu. Danovu práci mám už roky moc rád. Je to citlivý básník. Jeho invence je obohacující. Jeho text není trudným povzdechem o scvrkávání varlat v krizi středního věku, ale výzvou k boji proti ní,“ dodal Hartl.

Reklama

Výběr článků

Načítám