Hlavní obsah

Albánský film s českým podílem usiluje o Oscara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Albánská filmová akademie vyslala na Oscary debutový film Two Lions to Venice režiséra Jonida Jorgjiho, na kterém spolupracovala česká produkční společnost Blue Hills Pictures, ale také Anglie a Řecko.

Trailer k filmu Two Lions to VeniceVideo: EJF Production

 
Článek

„Už samotná nominace albánskou akademií je pro nás velké vyznamenání. I když tato země není úplně středem zájmu evropského filmového diváka, její kinematografie zažívá v posledních letech vzestup a vzniká zde hodně zajímavých snímků. Věříme tak, že nominace ze strany albánské akademie nebude na naší oscarové cestě konečná,“ uvedl Lukáš Mráček, producent společnosti Blue Hills Pictures.

Foto: Blue Hills Pictures

Z filmu Two Lions to Venice.

„Premiéra filmu byla původně plánovaná na březen minulého roku, ale kvůli covidové pandemii byla několikrát odsunuta až na červenec tohoto roku. Film Two Lions to Venice byl zatím uveden na festivalech Alexandria Mediterranean Film Festival a Balkan Panorama a nyní míří do distribuce v evropských kinech,“ dodal za tvůrce Ondřej Píša.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám