Hlavní obsah

10 tipů na snímky s oscarovým hercem Leonardem DiCapriem

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestkrát byl nominován na Oscara jako herec (a jednou jako producent) a až poslední nominaci proměnil a získal od filmové akademie vytouženou zlatou sošku. Leonardo DiCaprio je nejen skvělý herec, ale také se velmi angažuje v boji o ekologickou záchranu naší planety. Které filmy s tímto modrookým blonďákem, který zásadně randí s modelkami, byste si neměli nechat ujít?

Foto: Falcon

V roli zákeřného sadisty, otrokáře Calvina Candieho v kultovním snímku Nespoutaný Django.

Článek

1. Velký Gatsby

Jay Gatsby pořádá velkolepé večírky, kam zve newyorskou smetánku, a má poměr s vdanou Daisy. To ale není jediné tajemství, které probublává na povrch. Když dojde ke smrtelné autonehodě, všem se obrátí životy naruby a příběh neskončí jen jednou smrtí. Velkolepé romantické drama podle knihy F. Scotta Fitzgeralda roku 2013 natočil režisér Baz Luhrmann.

10 italských filmů, které vás rozesmějí i rozpláčou

Film

2. Nespoutaný Django

Spojení Leonarda DiCapria a režiséra Quentina Tarantina nemohlo dopadnout špatně. Roku 2012 spolu natočili tuhle westernovku, ve které Leonardo ztvárnil drsného otrokáře Calvina Candieho. Otrok Django může získat svobodu, když pomůže lovci lidí doktorovi Schulzovi dopadnout bratry Brittlovy. Při tom Django najde svou milovanou manželku, kterou musel před lety nedobrovolně opustit. Jenže ji má na farmě Candie a nehodlá se jí jen tak lehko vzdát.

Nad filmem: Spoutaný Tarantino

SALON

3. Chyť mě, když to dokážeš!

Frank po rozvodu rodičů začal padělat doklady i šeky a díky své zručnosti se stal pilotem i lékařem. Životopisné drama o padělateli Frankovi W. Abagnaleovi roku 2002 natočil režisér Steven Spielberg. V hlavních rolích se představili Leonardo DiCaprio coby zločinec a Tom Hanks jako agent FBI, který se ho snaží chytit.

10 snímků, ve kterých exceluje Tom Hanks: Trosečník, Terminál a další

Film

4. Pláž

Richard (Leonardo DiCaprio) cestuje po světě. V Bangkoku se seznámí s francouzským párem, Etiennem (Gillaume Canet) a Francoise (Virginie Ledoyenová). Získají mapu označující polohu tajemného ostrova, který zatím není známý mezi turisty, a společně se tam vydají. Ráj na zemi, zdálo by se. Jenže na ostrově s nádhernými plážemi a panenskou přírodou uznávají lidé, kteří tam žijí, zvláštní politiku... Podle knihy od Alexe Garlanda film Pláž roku 2000 natočil režisér Danny Boyle.

Nuda? Vyberte si film z těchto deseti komedií a pobavíte se

Film

5. Revenant: Zmrtvýchvstání

Dlouhé roky čekal Leonardo DiCaprio na Oscara. Role, která porotu filmové akademie přesvědčila, aby mu ho dala, byla ta v Revenantovi: Zmrtvýchvstání, kde Leonardo hrál lovce, který přijde o syna a jde ho pomstít, i když to znamená vylézt z jámy, kde byl pohřben zaživa, a absolvovat náročnou cestu krutou zimou. Dvouapůlhodinové drama dějově zasazené do začátku devatenáctého století natočil roku 2015 režisér Alejandro González Iñárritu. Knižní předlohu napsal Michael Punke.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

6. Vlk z Wallstreet

Leonardo DiCaprio exceluje v životopisných filmech a Vlk z Wallstreet je jeden z nich. Režisér Martin Scorsese v roce 2013 natočil podle autobiografické knihy Jordana Belforta komediální drama o životě akcionáře, který pořádá divoké večírky, rozhazuje bankovky, miluje drogy a nehraje podle pravidel.

10 kultovních hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Film

7. Muž se železnou maskou

Po dobytí Bastilly byl objeven záznam o vězni se železnou maskou, který je dodnes opředen řadou legend. Jedna z nich tvrdí, že to bylo dvojče francouzského krále Ludvíka XIV. Ve filmu Muž se železnou maskou uvidíte, jak téma zpracoval Alexandre Dumas starší ve svých příbězích o čtyřech mušketýrech. U filmových znalců tento snímek moc nepochodil, přesto ho doporučujeme. Vidět DiCapria v roli Ludvíka XIV. a jeho dvojčete je zážitek. Historický film v roce 1998 natočil režisér Randall Wallace.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

8. Úplné zatmění

Další životopisný film. Tentokrát Leonardo DiCaprio ztvárnil básníka Arthura Rimbauda, do něhož se zamiluje jeho kolega Paul Verlaine. Historické drama o zakázané lásce a vášni prokletých básníků natočila roku 1995 Agnieszka Hollandová.

10 tipů na fantasy filmy, díky nimž prožijete večery plné kouzel

Film

9. Letec

Howard Hughes byl letec, režisér i ropný magnát, který miloval svou práci i krásné hollywoodské herečky. Skoro tříhodinové životopisné drama s Leonardem DiCapriem v hlavní roli natočil roku 2004 režisér Martin Scorsese.

Filmy pro romantický večer: Několik tipů, které zpříjemní nejen Valentýna

Film

10. Romeo a Julie

Romantika na závěr. Roku 1996 Leonardo DiCaprio natočil film podle příběhu o lásce od Williama Shakespearea. Jeho Julii hrála Claire Danesová. Jen se nezalekněte kulis – znepřátelené klany nežijí v době Shakespearea, ale v současnosti. Film natočil režisér Baz Luhrmann.

10 tipů na animované filmy pro malé i velké diváky

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám