Hlavní obsah

10 tipů na filmy se zombíky v hlavních rolích

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete se u filmu trochu bát, a zároveň se pobavit? Pak by se vám mohl líbit nějaký zombie snímek. Vybrali jsme deset zombie filmů, které vás podle nás nezklamou.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

1. Soumrak mrtvých

Zombie vstanou z hrobů a zaútočí na živé. Proti mrtvolám se postaví Shaun a jeho přátelé. Akční komedii v roce 2004 natočil režisér Edgar Wright. Ve filmu se představili například Simon Pegg, Kate Ashfieldová nebo Dylan Moran.

Nuda? Vyberte si film z těchto deseti komedií a pobavíte se

Film

2. Resident Evil

Alice a její komando mají za úkol najít antivirus, který by ochránil lidstvo před zombíky, kteří se začali množit po úniku viru v tajné laboratoři. Kdo vlastně stojí za vznikem nástroje zkázy? V akčním thrilleru z roku 2002 režiséra Paula W. S. Andersona hlavní roli hrála Milla Jovovichová.

10 sci-fi filmů, které jsou kultovní a měli byste je vidět

Film

3. Světová válka Z

Brad Pitt a zombíci? Toto spojení zní možná překvapivě, ale film stojí za vidění. Pitt hraje Gerryho Lanea, experta na řešení nejrůznějších krizových situací pracujícího pro OSN. Tentokrát Zemi ohrožuje virová epidemie, která dělá z lidí nemrtvé. Najde Gerry zdroj nákazy a podaří se mu ho zničit, a zachránit tak planetu? Napínavý snímek roku 2013 režíroval Marc Forster.

10 tipů na filmy s Bradem Pittem, které vás rozesmějí i rozpláčou

Film

4. Úsvit mrtvých

Zombíci ze sedmdesátek a klasický příběh – mrtví vylézají z hrobů a útočí na lidi. Kdo je zastaví? Snímek v roce 1978 natočil režisér George A. Romero, zahráli si tam například Ken Foree nebo Gaylen Rossová.

10 filmů, ve kterých si vás získá Morgan Freeman

Film

5. Vlak do Pusanu

Otec s dcerou společně cestují vlakem ze Soulu do Pusanu za matkou holčičky. Během jejich cesty ale vypukne zombie apokalypsa. Naneštěstí se do soupravy těsně před odjezdem dostane infikovaný člověk. Netrvá dlouho a vlak se za jízdy mění v jatka a stovky zombíků, kteří krvelačně pronásledují zbytek cestujících. V boji na život a na smrt navíc vyvstává mnoho morálních otázek. Jihokorejský snímek v roce 2016 natočil režisér Sang-ho Yeon.

7 filmů o autech, které má smysl vidět, i když nejste fanda sporťáků

Film

6. Noc oživlých mrtvol

Sedm lidí najde útočiště před živými mrtvými na opuštěné farmě. Přežijí útok zombíků? Černobílý horor, který se stal přelomovým snímkem svého žánru, v roce 1968 natočil režisér George A. Romero (očividně milovník zombíků) a hráli v něm například Duane Jones a Judith O'Deaová.

10 filmových thrillerů, ze kterých budete mít husinu

Film

7. Návrat oživlých mrtvol

Ze sudů unikne speciální plyn, který přivádí k životu mrtvé. Kdo je zastaví? Režisér Dan O'Bannon v roce 1985 natočil tento kultovní film s Cluem Gulagerem, Jamesem Karenem a Thomem Mathewsem.

4 tipy na snímky s vlky: Dobrodružná dramata o divokých zvířatech a lidech

Film

8. 28 dní poté

Aktivisti bojující za práva zvířat vypustí z laboratoře pokusné opice, které je pokoušou a nakazí. Londýn zachvátí apokalypsa, při níž vyhyne většina lidí. Ve filmu, který v roce 2002 režíroval Danny Boyle, se objevili například Cillian Murphy, Naomie Harrisová nebo Megan Burnsová.

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Film

9. Planeta Teror

Manželé Dakota a William mají coby doktoři směnu v nemocnici. Čekárnu zaplní lidi, jejichž symptomy jsou shodné – nepřítomný pohled a hnisající rány. Režisér Robert Rodriguez v roce 2007 natočil béčkový horor s Rose McGowanovou v hlavní roli.

10 filmů od Quentina Tarantina, které stojí za to zhlédnout. Pulp Fiction je jasné, ale co dál?

Film

10. REC

Reportérka a kameraman tráví noc na hasičské stanici. Požárníci jsou voláni k jednomu případu a novináře vezmou s sebou. Všichni pak zůstanou uvězněni v domě, kde obyvatelé koušou do ostatních. Horor REC natočili v roce 2007 režiséři Jaume Balagueró a Paco Plaza, hráli tam například Manuela Velascová, Javier Botet a Manuel Bronchud.

10 kultovních hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám