Hlavní obsah

10 snímků, ve kterých exceluje Tom Hanks: Trosečník, Terminál a další

Novinky, mim

Ať už hraje v dramatu, historickém filmu nebo komedii, Tom Hanks diváky vždy o své roli přesvědčí. Vybrali jsme pro vás deset snímků, ve kterých tento americký herec zazářil - a Forresta Gumpa jsme vynechali.

Foto: Profimedia.cz

Americký herec Tom Hanks

Článek

1. Trosečník

Chuck Noland ztroskotá s letadlem na širém moři a jako jediný neštěstí přežije. Doplave na pustý ostrov a trvá roky, než se z něj dostane. Když se vrátí do Ameriky, je z něj jiný muž. Roku 2000 dojemný příběh o životě o samotě natočil režisér Robert Zemeckis.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

2. Terminál

Steven Spielberg roku 2004 natočil romantickou komedii s Tomem Hanksem a Catherine Zeta-Jonesovou v hlavních rolích. Zatímco Viktor Navorski letěl do New Yorku, v jeho zemi proběhl vojenský převrat. Nyní tedy nesmí vstoupit na území USA. Dlouhé měsíce proto žije přímo na terminálu letiště a poznává jeho chod i zaměstnance.

Nuda? Vyberte si film z těchto deseti komedií a pobavíte se

Film

3. Apollo 13

Film z roku 1995 režiséra Rona Howarda sleduje skutečný příběh o astronautické akci, která se odehrála ve dnech 11. až 17. dubna 1970. Cílem letu Apollo 13 bylo přistát na Měsíci. V průběhu operace však došlo k výbuchu jedné z kyslíkových nádrží. Posádka díky náročným nouzovým řešením přistála zpět na Zemi živá. Snímek získal Oscara za nejlepší zvuk a střih.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

4. Samotář v Seattlu

Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho syn zařídí, aby promluvil do éteru rádia a někoho si tak našel. Uslyší ho novinářka Annie (Meg Ryanová) a chce ho poznat. Jenže hodí se k sobě vůbec? Romantickou komedii natočila roku 1993 Nora Ephronová.

10 kultovních hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Film

5. Philadelphia

Úspěšný právník Andrew Beckett je homosexuál infikovaný virem HIV. Nemoc dlouho tají, a když se to přece jen dozví jeho okolí, je propuštěn z práce. Andrew se chce kvůli diskriminaci soudit, ale nikdo ho nechce zastupovat. Nakonec parťáka přece jen najde a proces může začít. Snímek o naději roku 1993 natočil režisér Jonathan Demme. Tom Hanks dostal za hlavní roli Oscara.

Filmy pro romantický večer: Několik tipů, které zpříjemní nejen Valentýna

Film

6. Velký

Režisérka Penny Marshallová roku 1988 natočila rodinnou komedii o třináctiletém Joshovi, který si přeje být dospělý a jednoho rána se tak probudí. Vzhledem je mu pětatřicet, ale duší je stále malý kluk. Jak se zvládne popasovat s prací a láskou?

10 tipů na animované filmy pro malé i velké diváky

Film

7. Akta Pentagon: Skrytá válka

Steven Spielberg roku 2017 natočil film podle skutečné události, a sice příběh mapující sled událostí, které předcházely zveřejnění tajných dokumentů Pentagon Papers o angažovanosti americké vlády během války ve Vietnamu. Hanks si tu zahrál šéfredaktora novin The Washington Post.

10 italských filmů, které vás rozesmějí i rozpláčou

Film

8. Atlas mraků

Podle knihy Davida Mitchella bylo roku 2012 natočeno sci-fi Atlas mraků. Režírovali ho Tom Tykwer a Lana a Lilly Wachowské. Šest žánrově odlišných příběhů se odehrává v různých časech a na odlišných místech a vzájemně se ovlivňuje a prolíná.

10 tipů na fantasy filmy, díky nimž prožijete večery plné kouzel

Film

9. Polární expres

Režisér Robert Zemeckis roku 2004 podle knihy Chrise Van Allsburga natočil pohádku o vlaku, který vyzvedne Chrise, který přestává věřit na Santa Clause, 24. prosince doma a odveze ho na Severní pól. Skuteční herci zahráli postavy, které byly následně počítačem převedeny do animované podoby. Tom Hanks představoval hned několik rolí.

10 komedií, ve kterých vás rozesměje Louis de Funès

Film

10. Šifra mistra Leonarda

Podle knihy Dana Browna vznikl roku 2006 krimifilm, který režíroval Ron Howard. Expert na náboženskou symboliku Robert Langdon pátrá po svatém grálu, což mu chce překazit policejní kapitán Fache, církevní organizace Opus Dei a možná ještě někdo... A co s tím má společného renesanční muž Leonardo da Vinci? Hudbu k snímku, který se stal trhákem, složil Hans Zimmer.

10 tipů na kultovní filmy, které byste měli vidět

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám