Hlavní obsah

Zpěvačka Lorde měla smlouvu už ve třinácti

Právo, Jaroslav Špulák

Šestnáctiletá novozélandská zpěvačka Lorde je jednou z největších senzací na hudební scéně posledních týdnů. Po několika letošních úspěšných singlech přichází nyní s debutovým albem Pure Heroine. Vyšlo v pátek.

Foto: Universal Music

Lorde je objevem letošního podzimu.

Článek

Lorde má v identifikačních průkazech zapsané civilní jméno Ella Maria Lani Yelich-O’Connorová. Hudbě se věnuje od malička. První nahrávací smlouvu získala poté, co otec jejího kamaráda poslal do vydavatelství demonahrávku s její interpretací písně Warwick Avenue od zpěvačky Duffy a video, kde mladičká Ella Maria zpívá první hit Pixie Lott nazvaný Mama Do. Ve vydavatelství pak rychle poznali, že má velký talent, a tak měla v kapse smlouvu již ve třinácti letech.

S psaním písní začala ve čtrnácti a nyní, krátce před sedmnáctými narozeninami, patří mezi nejžádanější nováčky hudebního světa. Recenze na album Pure Heroine jsou vesměs pozitivní. Na Novém Zélandu a v Austrálii vystoupalo v prodejním žebříčku na první místo, v Kanadě zatím bylo nejvýše druhé, v Americe třetí.

Nahrávka přináší deset autorských písní, které Lorde napsala v průběhu posledních let. Kromě singlu Royals je na něm i skladba Tennis Court, kterou některá evropská rádia již nasadila do svých rotací.

Reklama

Výběr článků

Načítám