Hlavní obsah

Zemřela zpěvačka Ronnie Spectorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americká zpěvačka Ronnie Spectorová, bývalá manželka slavného excentrického producenta a vraha Phila Spectora, zemřela ve středu ve věku 78 let. Stala se jedním ze symbolů šedesátých let díky skupině The Ronettes. Zpěvačka trpěla rakovinou.

Foto: Profimedia.cz

Ronnie Spectorová

Článek

„Moc jsem miloval její hlas, byla výjimečnou osobou a drahou přítelkyní,“ uvedl zpěvák Brian Wilson.

Zpěvačka se narodila jako Veronica Bennettová a vyrůstala na Manhattanu. Začínala ve skupině Ronnie and the Relatives, která vystupovala spíše v menších klubech.

V roce 1963 se setkali s producentem Philem Spectorem, který proslul novátorským zvukem nazývaným „wall of sound“. U Spectora nahrály The Ronettes hity jako Be My Baby a Baby I Love You a staly se hvězdami. Debutové album Presenting the Fabulous Ronettes Featuring Veronica z roku 1964 mělo ohromný úspěch.

Zemřel Phil Spector, producent Beatles a usvědčený vrah

Kultura

Po turné v Evropě v roce 1967 se dívčí sestava The Ronettes rozpadla. Phil Spector si Ronnie vzal za manželku, ale později vyšlo najevo, že jejich manželství bylo noční můrou. V roce 1974 se rozvedli.

Písničky The Ronettes se hrají dodnes. Svůj obdiv k ním neskrývali Rolling Stones, Billy Joel nebo Amy Winehousová.

Foto: Profimedia.cz

The Ronettes: Nedra, Ronnie a Estelle byly hvězdami 60. let.

Martin Scorsese si vybral píseň Be My Baby do filmu Špinavé ulice, dále zněla v seriálu Báječná léta a notoricky známé je její použití ve snímku Hříšný tanec.

The Ronettes byly v roce 2007 uvedeny do Rokenrolové síně slávy. Keith Richards z Rolling Stones tehdy řekl, že se v šedesátých letech dotkly jeho srdce a dotýkají se ho pořád.

Phil Spector byl v roce 2009 odosuzen za vraždu herečky Lany Clarksonové a v roce 2021 zemřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám