Hlavní obsah

Zemřela Linda Christianová, první Bond girl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Linda Christianová, hvězda 40. let minulého století, zemřela v pátek na rakovinu. Dožila se 87 let. Je známá jako první filmová dívka Jamese Bonda a na popularitě jí ve své době přidal i sňatek s proslulým hollywoodským idolem Tyronem Powerem.

Článek

Linda Christianová se narodila 13. listopadu 1924 v Mexiku, ale za hereckou slávou se vydala do Los Angeles, kde podepsala smlouvu se studiem MGM. Filmový debut si odbyla po boku Dannyho Kaye v hudební komedii Up In Arms z roku 1944. V roce 1948 hrála ve filmu o Tarzanovi, o rok později se provdala za jednoho z tehdejších nejpopulárnějších milovníků Hollywoodu Tyrona Powera. Rozvedli se v roce 1956.

V roce 1954 zazářila jako první dívka, o kterou projevil zájem agent 007 v televizní adaptaci románu Casino Royale. Dokonalé křivky jejího těla přiměly časopis Life, aby jí přidělil přezdívku "anatomická bomba".

Reklama

Související články

Demis Roussos: Viděl jsem smrt i válku

Řecký zpěvák Demis Roussos vystoupí ve středu Praze a s Právem hovořil o své dlouhé kariéře, proměnách hudby během času i o cestování.

Zemřel malíř Jaroslav Sůra

Ve věku 82 let zemřel v úterý v Praze akademický malíř a grafik Jaroslav Sůra. Informoval o tom přítel rodiny Miroslav Khol.

Výběr článků

Načítám