Hlavní obsah

Zemřela Linda Christianová, první Bond girl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Linda Christianová, hvězda 40. let minulého století, zemřela v pátek na rakovinu. Dožila se 87 let. Je známá jako první filmová dívka Jamese Bonda a na popularitě jí ve své době přidal i sňatek s proslulým hollywoodským idolem Tyronem Powerem.

Článek

Linda Christianová se narodila 13. listopadu 1924 v Mexiku, ale za hereckou slávou se vydala do Los Angeles, kde podepsala smlouvu se studiem MGM. Filmový debut si odbyla po boku Dannyho Kaye v hudební komedii Up In Arms z roku 1944. V roce 1948 hrála ve filmu o Tarzanovi, o rok později se provdala za jednoho z tehdejších nejpopulárnějších milovníků Hollywoodu Tyrona Powera. Rozvedli se v roce 1956.

V roce 1954 zazářila jako první dívka, o kterou projevil zájem agent 007 v televizní adaptaci románu Casino Royale. Dokonalé křivky jejího těla přiměly časopis Life, aby jí přidělil přezdívku "anatomická bomba".

Reklama

Související články

Demis Roussos: Viděl jsem smrt i válku

Řecký zpěvák Demis Roussos vystoupí ve středu Praze a s Právem hovořil o své dlouhé kariéře, proměnách hudby během času i o cestování.

Zemřel malíř Jaroslav Sůra

Ve věku 82 let zemřel v úterý v Praze akademický malíř a grafik Jaroslav Sůra. Informoval o tom přítel rodiny Miroslav Khol.

Zemřela zpěvačka Amy Winehouse

Sedmadvacetiletá britská zpěvačka Amy Winehouse byla nalezena mrtvá ve svém londýnském bytě. Policie zatím nezná příčinu její smrti, uvedla stanice SkyNews.

Výběr článků

Načítám