Hlavní obsah

Zemřela herečka Betty Whiteová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Krátce před svými 100. narozeninami zemřela v pátek dopoledne ve svém domě v Los Angeles Betty Whiteová. Patřila k nejstarším aktivním herečkám v Hollywoodu, za sebou má 80 let kariéry ve filmu a televizi. Mezi její největší úspěchy patří účinkování v seriálu The Golden Girls, píše server deníku Kurrier.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zemřela herečka Betty WhiteováVideo: Reuters

 
Článek

Narodila se 17. ledna 1922. Hereckou kariéru odstartovala v roce 1939, ale slibně rozvíjející kariéru přetrhla druhá světová válka. Do televize a na filmová plátna se vrátila až v roce 1949.

Největší úspěch jí ale přineslo účinkování v seriálech, především postava Rose Nylund v seriálu The Golden Girls.

Účinkovala také v seriálu Sběratelé kostí, Nouzové přistání, Griffinovi, Ošklivka Betty, Ally McBeallová, Matlock.

V roce 2012 získala cenu Grammy, a stala se tak nejstarší držitelkou této ceny, a také sedm cen Emmy Awards, z toho šest za herectví. Stala se první ženou, která získala Emmy z uvádění televizní soutěže a také jediným člověkem vůbec, který má Emmy ve všech ženských kategoriích.

Byla třikrát vdaná, jejím posledním (třetím) manželem byl americký herec Allen Ludden, se kterým byla až do jeho smrti v roce 1981. Má i svou hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám