Hlavní obsah

Zavolejte si do Cirku La Putyka pro lepší náladu

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Dobrý den, dovolali jste se do Ústředny78, speciálního telefonického happeningu Cirku La Putyka a Jatek78.” Tuto větu uslyší ti, kteří v pondělí 19. října mezi osmnáctou a dvacátou hodinou vytočí číslo 245 007 117. Budou spojeni s některým ze šesti herců, hudebníků a bavičů souboru Cirk La Putyka, se kterým si mohou popovídat, nechat se pobavit a probrat své starosti.

Foto: Jiří Šeda

Herci a hudebníci Cirku La Putyka se vás pokusí rozveselit.

Článek

„Telefonický happening, Ústředna78, je další z projektů Cirku la Putyka ve spolupráci s prostorem Jatka78 reagující na současná koronavirová opatření, která neumožňují realizaci a tvorbu živých kulturních událostí,“ říká principál souboru Rosťa Novák ml.

„Smyslem akce je pobavit, rozveselit, zahřát u srdce, zazpívat, pokecat si, cokoliv je možné. Můžete zavolat svým oblíbeným hercům a ptát se jich úplně na cokoliv, co vás napadne. Co přes den dělali, jaké je jejich oblíbené jídlo, anebo chtít slyšet vlídné slovo, vtip, pohádku. Je to jenom na vás, s čím přijdete,“ doplňuje Novák.

Hovor je omezen délkou sedmi minut, je nahráván a živě formou mixu vysílán během videostreamu z happeningu na sociálních sítích souboru a divadla.

První telefonní linka byla uskutečněna již v neděli 18. října. V pondělí 19. října se k telefonům posadí Jan Holík, Adam Joura, Jiří Kohout, Helena Nováčková, Jana Stárková a Zbyněk Šporc. Podle tiskového mluvčího souboru Jiřího Sedláka by se akce měla opakovat i v příštích týdnech.

„Budeme oslovovat osobnosti ze společenského, kulturního i sportovního světa,“ slibuje Rosťa Novák. Cena telefonického hovoru je dle tarifu volajícího. Videostream probíhá v rámci platformy (A)sleep, která od 12. října nonstop vysílá z prázdného sálu divadla Jatka78 všední život uzavřeného divadla.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám