Hlavní obsah

Začíná přehlídka Be2Can

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězné a další pozoruhodné filmy z festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes nabídne od čtvrtka do 12. října v Praze, Brně, Olomouci, Ostravě a ve Zlíně 3. ročník přehlídky nazvané Be2Can. Představí se na něm laureáti Zlaté palmy z Cannes (Já, Daniel Blake), Zlatého lva z Benátek (Zdaleka) a Zlatého medvěda z Berlinale (Fuocoammare: Požár na moři).

Foto: ČTK

Režisér Mohamed Ben Attia

Článek

Za klíčový titul přehlídky však organizátoři považují tuniský snímek Hedi, který dostal na Berlinale Cenu pro nejlepší debut a Stříbrného medvěda za nejlepší mužský herecký výkon Majda Mastoura. V Praze film osobně uvede 7. října režisér Mohamed Ben Attia.

Premiérová část přehlídky nabídne celkem 11 titulů. Sekce Zvláštní uvedení představí v předpremiérách v pražské Lucerně stylizovaný dokument o uprchlících Fuocoammare: Požár na moři či konverzační 3D drama Wima Wenderse Krásné dny v Aranjuez.

Třetí sekce, nazvaná Be2Can Fokus, vedle premiérových snímků představí např. starší držitele Zlaté palmy z Cannes Zimní spánek či Život Adele nebo debuty Kmen a Saulův syn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám