Hlavní obsah

Výstavy, divadlo i koncerty na louce. V Krušných horách se rozvíjí Landart

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Krušných horách proběhne 6.–8. srpna landartový česko-německý festival. O co jde? Landart se vyhýbá galeriím, vytváří umění třeba na horské louce z kamení, dřeva a rostlin. V lokalitě Königsmühle (Králův Mlýn) je spojen i s koncerty a divadlem.

Foto: Petr Mikšíček

Landart v Krušných horách

Článek

Na horách můžete vidět pod širým nebem výstavy fotografií, linoryty či díla ze skla. Samotnému festivalu předchází týdenní landartový workshop, během kterého budou čeští i němečtí umělci společně tvořit díla, která budou následně návštěvníkům v průběhu festivalu prezentována.

Přijede 12 landartistů, 40 hudebníků, dvě divadla, 4 přednášející a 10 performerů.

Koncerty nabídnou Lenka Dusilová, The Envlps či novoborská kapela B4.

Sudetský tulák. Fresky ze zmizelého Doupova zachraňovali pod hlavněmi sovětských tanků

Kultura

„Bude připraven bohatý program pro rodiny s dětmi, například geolokační hra s aplikací Živé hory, která pomocí vizualizací propojuje moderní technologie s historickými událostmi či umožňuje v krajině spatřit zaniklé objekty v jejich původní podobě. Novinkou festivalu bude historická ukázka bojů u Přísečnice z roku 1641 a polní mše,“ dodal za pořadatele Filip Stowasser.

Sudetský tulák. Ze zmizelého města Přísečnice pocházeli umělci známí až v Číně

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám