Hlavní obsah

Vojtěch Dyk teď jede v šedesátkách. Říkají mu Mr. Beat

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Vojtěch Dyk představil singl Mr. Beat ze sólové desky D.Y.K., která vyjde v listopadu. Roztančená retro písnička se dočkala humoristického videoklipu, který se odehrává při televizním natáčení v 60. letech.

Foto: Universal Music

Vojta Dyk je Mr. Beat.

Článek

Zatímco všem ostatním se dějí různé katastrofy, sluníčkový Mr. Beat (Dyk) jede dál a nic mu nemůže zkazit dobrou náladu, tančí a dokonce jódluje.

„Singl je primárně o lidech, kteří mají růžový klapky kolem očí, díky kterým nevidí, že vedle nich a za nimi se odehrává drama všedního života. Takových lidí je, myslím, dosti. Tento člověk vám například, jakožto starší osobě, pomůže čile přes přechod, na jehož konci na vás spadne cihla z přilehlého rozestavěného obchodního centra. To už náš hrdina ovšem nevidí a svižně pokračuje dále, aby pomohl dalším nešťastníkům, které náhodně potkává,“ řekl Dyk.

Vojtěch Dyk: Baví mě spojovat lidi, kteří si mají co říci

Styl

Videoklip v retro duchu mu natočila dvojice Givinar Kříž a Jordan Haj. 

Dyk na albu pracoval v New Yorku s tamními muzikanty. Producentsky ho zastřešil rovněž v zámoří žijící varhaník a producent Ondřej Pivec a zapojil svou kapelu Kennedy Administration.

„Každý člověk hledá svou životní cestu, muzikant tu muzikantskou, truhlář truhlářskou.... Někdo ji hledá chvíli, někdo celý život. Já na té své pokročil zase o nějaký ten krok jinam, do svého nitra - autorského, do svého vesmíru – hudebního, do světa bez hranic. Až tak, že jsem v New Yorku přizval zahraniční hráče a díky Ondřejovi Pivcovi a Kennedy Administration udělal své nekompromisně autorské CD,“ vysvětlil Dyk.

„Opustil jsem komfortní zónu České republiky a zpíval v místech, kde je Vojtěch Dyk nula. Díky tomu může D.Y.K. ukázat, jestli v něm opravdu něco je. Byl to naprosto osvobozující pocit, jehož výsledkem je naprosto svobodná deska,“ dodal.

„Když mě před nějakou dobou Vojta oslovil s tím, že by měl zájem se mnou spolupracovat na novém projektu, netušil jsem jak rozsáhlá a umělecky uspokojující práce je přede mnou. Spojením Vojtova přirozeného talentu, newyorských hudebníků a prostředí, které jsem mohl poskytnout, vznikl podle mě na evropské poměry výjimečný a nezvykle kvalitní projekt, který má potenciál vejít do hudebních dějin. Práce na albu D.Y.K. pro nás byla velkou radostí a myslím, že to je na výsledku velmi poznat,“ řekl ke spolupráci Ondřej Pivec.

Vojtěch Dyk: Pravým bohem jsem sobě já sám

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám