Hlavní obsah

V Praze vystoupí americká rocková skupina Pearl Jam

V pondělí vystoupí americká rocková skupina Pearl Jam v pražské O2 aréně. V roli hosta předních představitelů grungeové scény se představí legendární americká punková formace X. Pearl Jam zahrají všechny hity ze své dlouholeté kariéry. Zaznít by měly jejich známé písně jako Jeremy, Given To Fly, Alive či Just Breathe.

Článek

Série letošních koncertů Pearl Jam zahrnuje deset evropských měst včetně Prahy. Do české metropole se vracejí po šesti letech. Jedna ze zásadních kapel 90. let loni oslavila 20. výročí své existence. Při této příležitosti skupina vydala reedice starých alb, knihu a natočila dokument.

Do České republiky přijíždějí Pearl Jam počtvrté. Poprvé se zde jako kapela představili v roce 1996 na turné k desce No Code. O rok dříve muzikanty z Pearl Jam angažoval do doprovodné kapely pro své turné kanadský zpěvák Neil Young a Praha byla jednou z jejich zastávek.

Pearl Jam vznikli v roce 1990 v Seattlu. Jsou považováni za jednu z nejpopulárnějších rockových kapel devadesátých let. Kapelu založili členové skupiny Mother Love Bone (Jeff Ament, Stone Gossard) společně s kytaristou Mikem McCreadym a bývalým bubeníkem Red Hot Chili Peppers Jackem Ironsem. Zpěvákem se později stal Eddie Vedder.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám