Hlavní obsah

V Ostravě vypukne festival loutkářů z různých koutů světa

Právo, Denisa Telaříková

Desátý ročník festivalu loutkových divadel s názvem Spectaculo Interesse odstartuje 22. září v Ostravě. Zahájí ho představení Zlatovláska ostravského Divadla loutek, které festival pořádá.

Foto: DLO

Představení Čtyřlístek zasahuje.

Článek

„Festival potrvá až do 27. září a v rámci něj loutkáři z celého světa odehrají tři desítky divadelních představení na scénách u nás v divadle, ale také v nedalekém klubu Cooltour. Festival se lidem ale představí také v ulicích Ostravy,“ sdělila novinářům ředitelka Divadla loutek Ostrava Jarmila Hájková. Dodala, že na festival dorazí divadelní soubory ze 13 zemí.

„Přivezou výběr toho nejlepšího, co na mezinárodní loutkové divadelní scéně za poslední dva roky vzniklo. A nebudou to představení jen pro malé diváky, své si najdou i dospělí,“ upozornila dále ředitelka.

Na Spectaculo Interesse tak například dorazí loutkoherci z Finska, Polska, Kanady či z Izraele. Chybět podle pořadatelů nebudou ani zástupci české loutkové scény. Celkem by mělo do Ostravy ve festivalovém týdnu přijet 150 umělců.

V neděli 22. září festival vypukne na centrálním ostravském Masarykově náměstí. Festival zahájí bubenická show, akrobaté i tanečníci. V průvodu se poté vydají k Divadlu loutek. Spectaculo Interesse se v Ostravě jako bienále koná od roku 1995, výdaje na jeho konání se pohybují kolem tří miliónů korun. Více informací zájemci najdou na webu divadla www.dlo-ostrava.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám