Hlavní obsah

V novém videoklipu k písni Máma ctí písničkářka Kaczi mateřskou lásku

Písničkářka Kaczi obohatila svou novou písničku Máma pro ni inovátorskou pěveckou i hudební polohou. Nahrála ji pouze se smyčcovým kvartetem a instrumentálně do ní vůbec nezasáhla. To platí i v případě videoklipu, který pojednává o jednom dni v životech žen tří generací. V hlavní roli vystupuje osmiletá Maruška, která v závěru písně i zpívá. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Videoklip k písni Máma od písničkářky Kaczi.Video: archiv umělkyně

 
Článek

Kaczi textem a motivem písně oprašuje pradávnou myšlenku, že když je člověk jakkoli milován, nepodléhá negativním emocím a nemá potřebu si jinak lásku dokazovat nebo vynucovat.

„Píseň Máma oslavuje lásku a naše maminky, které si určitě pozornost zasluhují. Posláním písně je myšlenka, že kdybychom byli všichni nasyceni mateřskou láskou, pak i naše vztahy mohou fungovat a vzkvétat ve společnosti bez problému, protože si nepotřebujeme nic dokazovat, nikomu ubližovat, můžeme být šťastní,“ popisuje zpěvačka.

Skladba se natáčela v prostorách studia S1 za podpory Českého rozhlasu Ostrava. „Videoklip i píseň vyjadřují pouto bezmezné a všeobjímající lásky mezi matkou a dítětem. Ve videoklipu jsme se snažili zobrazit mezigenerační přesah,“ podotýká Kaczi.

Režie se ujala herečka a maminka Tereza Scharda, kamery tandem Czechvibes a celý videoklip se natáčel v rodné vesnici Kaczi, v Palkovicích u Frýdku-Místku. Neveřejná premiéra videoklipu proběhla 1. července na třetím ročníku koncertu Kaczi na Lysé hoře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám