Hlavní obsah

V kinech se objeví karlovarské filmové hity

Belgická tragikomedie režiséra Geoffrey Enthovena nazvaná Hasta la vista!, se od 4. října objeví v českých kinech. Příběh je inspirován zážitky Asty Philpota, amerického propagátora práv handicapovaných lidí na aktivní sexuální život. Na karlovarském festivalu byl film oceněn diváckou cenou.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Allen (vlevo) pózuje s herci ze svého filmu Půlnoc v Paříži Owenem Wilsonem a Rachel McAdamsovou.

Článek

"Tento snímek si budou moci vychutnat i účastníci 38. ročníku Letní filmové školy v Uherském Hradišti, který se uskuteční od 21. do 28. července," řekla mluvčí asociace Eva Blažková.

Road movie o třech mladících po dvacítce, kteří milují víno a ženy, jenže jsou stále panicové, bude mít premiéru 4. října v Rehabilitačním ústavu Kladruby; ve stejný den zahájí putování po českých kinech. Účast na premiérové projekci přislíbil režisér Enthoven.

Film Hasta la vista! zahajoval festival v Ostende, získal Velkou cenu v Montrealu, kde zabodoval i cenou diváků a ekumenické poroty, a byl oceněn na přehlídkách ve Valladolidu a francouzském městě Alpe d'Huez.

Hrdinové snímku se pod záminkou ochutnávání vína vydají na cestu do Španělska s vidinou prvních sexuálních zážitků. Nic je nemůže zastavit - dokonce ani jejich handicap: jeden je slepý, druhý na vozíku a třetí zcela ochrnutý. Film je příběhem o lásce, síle přátelství, chtíči a o humoru jako jediném prostředku, který pomáhá vyrovnat se s nelehkou situací.

Představí se i film Woodyho Allena

Snímkem nejdříve představeným z karlovarské kolekce v domácí distribuci bude film Woodyho Allena Do Říma s láskou, který 47. ročník zakončil. V kinech se tato komedie o vztahových propletencích objeví už 19. července. Koncem září bude uveden vítěz Berlinale Caesar musí zemřít bratrů Tavianiových.

Naději na diváckou cenu měl vedle belgického vítěze i snímek dánského režiséra Thomase Vinterberga Hon. Podzimní kina nabídnou i projekt francouzského režiséra Leose Caraxe nazvaný Holy Motors, rovněž ve Varech uvedený v sekci Horizonty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám