Hlavní obsah

Izrael touží po Allenovi. Založil kvůli němu sbírku

Známý režisér Woody Allen ukázal své filmové kousky téměř ve všech koutech světa. Losangeleský časopis Jewish Journal nyní zahájil kampaň, kterou chce přesvědčit režiséra Woodyho Allena, aby příští film natočil v Izraeli.

Článek

Nadační internetová stránka Jewcer začala na projekt sbírat peníze. Podle autorů projektu je třeba napravit to, že člověk, který "udělal tolik, aby osvětlil definici Žida, v Izraeli sám nikdy nebyl". "Netušíme, co vznikne, jestliže se Woody Allen objeví v Tel Avivu nebo Jeruzalému, ale chceme zaplatit, abychom se to dověděli," uvádí se na stránce.

Allen je na ní citován z dalších listů, jimž řekl, že natáčí vždy tam, kam ho pozvou. Je prý rád, že ho zvou Evropané. Dále se na stránce uvádí, že Izrael má šanci nechat se zvěčnit ve filmu za "mizerných 18 miliónů" dolarů, což je prý suma, za niž Allen filmy natáčí.

Šestasedmdesátiletý Allen pochází z brooklynské ortodoxní židovské rodiny. Ačkoli nejslavnější filmy natočil v rodném New Yorku, v posledních letech pracuje v Evropě. V Londýně vznikly filmy Match Point - Hra osudu, Sólokapr a Kasandřin sen, v Barceloně komedie Vicky Cristina Barcelona, v Paříži Půlnoc v Paříži a v Římě snímek Do Říma s láskou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám