Hlavní obsah

Kara Haywardová: Líbání se nebojím, nic na tom není

Právo, Věra Míšková
Karlovy Vary

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech přilákal mnoho příznivců. Kromě nadšených diváků sem zavítaly také známé filmové tváře. Mezi nimi byla i mladá herečka Kara Haywardová, která Právu poskytla rozhovor.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Idoly herečky Kary Haywardové jsou Emma Watsonová a Emma Stoneová.

Článek

Ve dvanácti letech jste vyhrála konkurz na svou první a hned hlavní roli ve filmu Wese Andersona Moonrise Kingdom, který zahajoval canneský festival. Jaká je to změna a jak se vám váš nový život líbí?

Jsem nadšená. Nebyla jsem dítě, které chce být od tří let herečkou. Ale na táboře jsme hráli divadlo a mně se to moc zalíbilo. Pak jsem se dozvěděla o konkurzu, šla jsem tam a dostala roli. Až při natáčení jsem si uvědomila, že chci herečkou být.

Měla jste trému, když jste stála před kamerou poprvé, a hned s tak slavnými herci, jako je Bill Murray a Frances McDormandová?

Ne. Byla jsem šťastná, že tam mohu být. Byli na mě tak milí, že mě to ani nenapadlo.

Co vás při natáčení nejvíc překvapilo?

Všechno. Nevěděla jsem nic, třeba ani to, že se film točí na přeskáčku, a ne chronologicky.

Předpovídají vám velkou kariéru, přirovnávají vás k někdejšímu zjevení Keiry Knightleyové, Natalie Portmanové či Emmy Watsonové. Co vy na to?

To se mi líbí. Emma Watsonová je navíc společně s Emmou Stoneovou mým idolem. Obě mají smysl pro humor, jsou inteligentní, talentované a našly rovnováhu v tom, co dělají.

Už v prvním filmu jste zažila i svůj první polibek. Jste připravena na další?

Určitě. Je to hraní, prostě další scéna. Líbání se nebojím, nic na tom není.

Co říkají na vaše hraní rodiče? Od devíti let jste díky svému IQ členkou Mensy - třeba si přáli mít z vás vědkyni…

Rodiče mají velikou radost, protože vědí, že mám hraní moc ráda. Hodně mě podporují. Říkali, že můžu dělat, co mě bude bavit. A Mensa není součástí mého každodenního života, nechodím na jejich schůze ani výlety, jenom jsem chtěla vědět, jestli to zvládnu - a vzali mě.

Co vás kromě hraní baví?

Ráda píšu, čtu, doslova hltám knihy, ráda tancuji.

Trávíte hodně času na internetu?

Ne, sociální sítě jsem nikdy nevyužívala. Radši si s kamarády povídám z očí do očí, anebo jim napíšu. Připadá mi to jednodušší.

Co máte před sebou?

Mám dva nové projekty. Poslední dobré auto, což bude asi bláznivá komedie, a Mixtape, příběh osiřelé dívky, která najde kazetu s písničkami, které jí nahrála maminka, než umřela.

Reklama

Související témata:

Související články

Když vozíčkáři vyrazí do nevěstince

Road movie s vážně nemocnými či postiženými hrdiny je v nezávislé kinematografii poměrně oblíbený žánr. Belgický režisér Geoffrey Enthoven se zaměřil na tři...

Výběr článků

Načítám