Hlavní obsah

TV tip: Rambo, Krokodýl i Aňa Geislerová na útěku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve víkendové televizní nabídce vynikají snímky Requiem pro panenku, Rambo 2 či Krokodýl Dundee 2. Naprosto rozdílné filmy, které však mají jedno společné - hlavní hrdinové se v nich dostanou někam, kde vůbec nechtěli být. Nezbývá než vzít nohy na ramena.

Článek

Requiem pro panenku

Zajímavý starší film (1991), na kterém spolupracoval Filip Renč s Igorem Chaunem. Divákům odhaluje nechutné poměry panující v socialistickém ústavu pro postižené. Čtrnáctiletá Marika se tam dostane poté, co je znásilněna otcem. Marně bojuje se sadistickým personálem i lhostejným vedením. Vše vrcholí tragickým požárem, při kterém umírají lidé. Film proslavil tehdy zcela neznámou Aňu Geislerovou.

(Requiem pro panenku, Nova, Ne 22:40)

Krokodýl Dundee 2

Komediální příběh svérázného Australana s velkým nožem pokračuje v New Yorku a poté i v bushi. Tentokrát jsou mu v patách mafiáni, ale důvtipný hrdina využije jejich neznalosti přírody a dělá si s nimi doslova, co chce.

(Krokodýl Dundee, Nova, Pá 20.00)

Rambo 2

Akční pokračování kvalitního snímku Rambo - First Blood. Rambo se dostane do Vietnamu a prohnilé velení ho opět nechá bez pomoci. Drsný veterán to vyřeší po svém a municí tentokrát opravdu nešetří. Narozdíl od prvního dílu však "dvojce" chybí jakýkoliv psychologický rozměr a herecké výkony jsou tu poněkud slabé.

(Rambo 2, Prima, Prima, Pá 22:50)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám