Hlavní obsah

Tři minuty na fotku. Před Rudolfinem je k vidění unikátní kolekce snímků Lenky Hatašové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmoví a televizní fanoušci si mohou od 27. února díky unikátní kolekci snímků Lenky Hatašové připomenout loňský ročník Českého lva. Před budovou Rudolfina na pražském Palachově náměstí jsou vystavené portréty všech oceněných za rok 2018. Výstava potrvá do 7. března.

Foto: Anna Vašátková

Snímky Lenky Hatašové z 26. Českého lva jsou k vidění v Praze před Rudolfinem.

Článek

Snímky vznikly za ne zcela typických podmínek. Byly pořízené bezprostředně po převzetí cen a na každého laureáta měla fotografka jen tři minuty.

„Ten krátký časový prostor se může zdát jako nevýhoda, já to ale zase tak dramaticky nevidím. Kdysi jsem fotografovala tenisové grandslamy, díky kterým jsem se naučila rychlosti a pohotovosti, což můžu právě při takovýchto příležitostech zúročit,“ říká Hatašová.

Foto: Lenka Hatašová

Karel Dobrý s cenou Český lev za roli ve filmu Hastrman

„Při Českých lvech jde o mimořádnou situaci, kdy se emoce střídají jako na běžícím pásu. Napětí a nervozitu střídají radost, štěstí či euforie a na oceněných je to ohromně vidět,“ popisuje Lenka Hatašová.

Foto: Lenka Hatašová

Fotografka Lenka Hatašová

„Před můj objektiv vstupují bezprostředně po vyhlášení svého triumfu, takže jsou navíc ještě v šoku - je to moc zajímavé a zcela výjimečné. V ateliéru tohle nezažijete,“ dodává fotografka, která nebude chybět ani při letošním, 27. ročníku Českého lva, který proběhne 7. března v Rudolfinu.

Foto: Anna Vašátková

Snímky Lenky Hatašové z 26. Českého lva jsou k vidění v Praze před Rudolfinem.

Foto: Anna Vašátková

Výstava potrvá do 7. března.

Katalánec, který obyčejnou čáru povýšil na umění

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám