Hlavní obsah

Tipy dne

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudebník, vydavatel a pořadatel festivalu Slunce ve Strážnici uvádí, co ho v poslední době zaujalo v kultuře. Redakčním tipem je album švédské formace Clawfinger.

Foto: Kateřina Martykánová

Páteční noc bude ve Zlatém jablku opět patřit Night shoppingu

Článek

Tipy Pavla Kopřivy

Čtu: Dostala se mi do rukou knížka Benjamina Kurase Češi na Vlásku. Myslím si, že jeho nazírání českých dějin bych s chutí nejenom sám podepsal, ale i dal jako povinnou četbu do škol. Jinak neustále doplňuju a pročítám scénář na Starobrno - Festival Slunce ve Strážnici 11. a 12.července, který navrhl Jarek Nohavica.

Poslouchám: Poslouchání muziky mne takříkajíc živí, takže z nové české produkce se mi líbí desky Oskara Petra Fabrica Atomica a Tak to chodí Michala Horáčka a Jardy Svobody. Z cizích mě pak zaujal Chris Rea a jeho album Stony Road. Z titulů mého vydavatelství mám velkou radost z posledního CD Čankišou s názvem Densé ju.

Viděl jsem: V poslední době mne potěšilo několik českých filmů. Hlavně fandím Nudě v Brně - už kvůli tomu městu v názvu, ale taky proto, že se s některými pasážemi plně ztotožňuji.

Clawfinger: Zeroes & Heroes

Po úspěšné druhé půli devadesátých let se švédská formace kolem zpěváka Zaka Tella poněkud stáhla, nicméně právě předešlá i aktuální deska svědčí o její obrovské síle a schopnosti regenerace. Masivní kytarový riff je zahalen v nápaditém melodickém oparu, některé úseky lehounce připomenou tvůrčí filozofii německých Rammstein a když je třeba zaplést se s popem, přijde na řadu příjemná Four Letter World. Pravda, na desce není hitovka, která by ostatní táhla za sebou. Vyrovnaná je nicméně ve svém nadprůměru.

BMG, 48:26

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám