Hlavní obsah

The Incredibles

Novinky, aak

Bob Parr kdysi býval jedním z největších světových superhrdinů - pod pseudonymem Pan Úžasňák každý den zachraňoval životy a sváděl boje se zlými padouchy. Nyní však pracuje jako likvidátor škod v pojišťovně a jediné souboje, které každodenně svádí, se týkají nedostatku času a jeho vzrůstající nadváhy.

Foto: archiv Juraje Hnilici
Článek
The Incredibles/Úžasňákovi
Premiéra v ČR: 15. listopadu 2004
Distribuce: Falcon
Návštěvnost 2004 v ČR: 108 439 diváků

Když jej (spolu se všemi ostatními legendárními bojovníky proti zločinu) před patnácti lety donutil sled nešťastných omylů a pošetilých soudních sporů pověsit superoblek na hřebík, přijal i se svou ženou Helen (Paní Úžasňáková) občanskou totožnost a nyní se snaží se svými třemi dětmi žít normálním životem.

Bob má ale neochvějné nutkání vrátit se do akce, k čemuž dostane příležitost v okamžiku, kdy jej tajemná zpráva povolá ke splnění přísně tajného úkolu na vzdáleném ostrově. Když Bob zjistí, že za celým tajemstvím stojí génius zločinu a jeho ďábelská pomsta, vydává se zbytek rodiny Úžasňákových na záchrannou akci, která je příslibem nevídaných soubojů důvtipu a superschopností.

Příběh se zrodil v hlavě režiséra a scénáristy Brada Birda, který vždy toužil natočit film, jenž by spojoval všechny jeho oblíbené filmové prvky - velké dobrodružství, netradiční rodinné prostředí, vzrušující akci, špičkové vizuální pojetí, břitký humor a postavy, které jsou natolik přesvědčivé a skutečné, že se divák nechá pohltit jejich osudy.

V době, kdy přišel s námětem na příběh tohoto filmu, byl Bird novopečeným otcem. "Úžasňákovi jsou příběhem o rodině, jejíž členové se snaží vybalancovat své osobní životy s láskou ke svým nejbližším," vysvětlil Bird.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám