Hlavní obsah

The Doors už slaví výročí

Právo, Radek Bittner, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože čtyřicáté výročí skupiny The Doors připadá až na rok 2007, žijící členové již nyní chystají fanouškům několik dárků za to, že na ně v běhu let nezapomněli.

Článek

Byť se muzikanti v posledních letech setkávali především u soudů, kde se přeli o autorská práva, nezabránilo jim to nachystat vydání několika raritních nahrávek.

Již v říjnu 2005 vyjde limitovaný box nazvaný Love/Death/Travel. Budou v něm tři CD a jedno DVD s koncertním materiálem, litografie skupiny a také dosud nepublikované fotografie Joela Brodskyho. V titulu boxu je zjednodušený Morrisonův citát z roku 1967: "Všechny naše písničky jsou o lásce, cestě a smrti." Do prodeje se dostane pouze pět tisíc exemplářů, takže půjde o raritní sběratelský materiál.

O měsíc později vkročí na trh koncertní dvojalbum The Doors -Live In Boston, na kterém bude záznam vystoupení formace se zpěvákem Jimem Morrisonem z roku 1970.

Klávesista skupiny Ray Mandzarek říká: "Je nejvyšší čas představit tvorbu The Doors hiphopové generaci." V roce 2007 bude mít premiéru nový dokument o The Doors. Jeho režisérem je Bill Gutentag a k vidění budou mimo jiné materiály, které dosud nikdo nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám