Hlavní obsah

Temný případ se vrací. S novou hvězdou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál HBO True Detective (Temný případ) si vydobyl velkou úctu u kritiky i diváků. Nyní byla ohlášena třetí řada s hercem Mahershalou Alim.

Foto: Profimedia.cz

Herec Mahershala Ali

Článek

Třetí řadu bude režírovat Nic Pizzolatto společně s Jeremym Saulnierem. Děj se točí kolem děsivého zločinu, který se odehrál v horách ve státě Arkansas. Mahershala Ali má hrát Wayna Hayse, kriminalistu ze severozápadního Arkansasu. V této chvíli není jasné, kdy se seriál začne vysílat.

Herec je znám hlavně díky tomu, že získal Oscara za roli ve filmu Moonlight. Zahrál si také v Hunger Games, ve Skrytých číslech a v Podivuhodném případu Benjamina Buttona.

„Nic napsal pozoruhodné scénáře,” libuje si programový šéf HBO Casey Bloys a není důvod mu nevěřit. Pizzolatto patří k talentovaným a mimořádně pečlivým tvůrcům. Sám si píše téměř všechny scénáře a poté si příběh chce i sám režírovat. To je u seriálů neobvyklé.

V předešlých řadách seriálu se objevili také Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Colin Farrell a Rachel McAdamsová. Pizzolatto pro každý nový ročník změní prostředí i hlavní hrdiny. Udržuje pouze žánr a svůj osobitý styl vyprávění. Seriál měl výbornou atmosféru a postupně získal ceny Emmy, Zlatý glóbus, BAFTA a mnoho dalších.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám